Berättelserna

Berättelserna är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Torgny Lindgren. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Berättelserna online.

Rsfoodservice.se Berättelserna Image

År 1965 debuterade Torgny Lindgren som författare med diktsamlingen Plåtsax, hjärtats instrument. Det blev starten på ett fantastiskt författarskap. Sedan dess har han skrivit drygt tjugo böcker, huvudsakligen romaner och noveller, invalts i Svenska Akademien och tilldelats ett antal priser, däribland Augustpriset, Selma Lagerlöfs Litteraturpris och Övralidspriset. Torgny Lindgren har blivit en av våra allra mest framstående litterära röster och samtidigt en av våra mest lästa och älskade svenska författare.Vi firar i höst hans femtio år som författare med återutgivningar av hans samlade noveller i Berättelserna, liksom Nåden har ingen lag, som rymmer romanerna Hummelhonung, Pölsan, Dorés Bibel samt Norrlands akvavit, alla från Västerbottens inland.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,45 MB

FILNAMN: Berättelserna.pdf

ISBN: 9789113069982

FÖRFATTARE: Torgny Lindgren

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Berättelserna - Torgny Lindgren - Bok (9789113069982) | Bokus

Ett urval av berättelserna presenteras för första gången, tänkta att fungera som inspiration och underlag för diskussioner i klassen. Hamnar det jag skickar in på museum? Ja, allt som skickas in här blir en del av Nordiska museets samlingar och kommer att finnas tillgängligt för framtidens forskare.

Berättelserna - Torgny Lindgren - Bok (9789113069982) | Bokus

Dagen efter rånet sätts alla tillgängliga resurser in för att lösa det spektakulära brottet, hundratals poliser deltar i jakten på rånarna. Peter jobbar på avdelningen för grova brott och leder den omfattande utredningen. Men trots att gripanden görs går polisarbetet efter ett tag i stå. Alla inblandade tiger. Peter tar till udda metoder för att splittra kompisgänget och tvinga ...

RELATERADE BÖCKER