Respekt : barn med funktionsnedsättning om samhällets stöd. BO:s årsrapport 2016

Respekt : barn med funktionsnedsättning om samhällets stöd. BO:s årsrapport 2016-boken skrevs 2016-04-08 av författaren none. Du kan läsa Respekt : barn med funktionsnedsättning om samhällets stöd. BO:s årsrapport 2016-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren none.

Rsfoodservice.se Respekt : barn med funktionsnedsättning om samhällets stöd. BO:s årsrapport 2016 Image

Barnombudsmannen har i årets fördjupningsarbete mött 97 barn och unga med funktionsnedsättning. De berättar att de vill mötas med förväntningar. De vill få information. Få vara delaktiga. De vill få leva i trygghet och slippa fördomar, kränkningar och våld. Det är barn som begär och förtjänar respekt. Men verkligheten ser ofta annorlunda ut.Vår slutsats är att det krävs genomgripande förändringar i attityder, kunskap och lagstiftning om barnkonventionen ska förverkligas för barn med funktionsnedsättning. I grunden handlar det om att barn med funktionsnedsättning har samma rätt till en egen identitet, till utveckling och till skydd som alla andra barn.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,48 MB

FILNAMN: Respekt : barn med funktionsnedsättning om samhällets stöd. BO:s årsrapport 2016.pdf

ISBN: 9789187448911

FÖRFATTARE: none

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Det krävs genomgripande förändringar för att barn med ...

Av rapporten Respekt - Barn med funktionsnedsättning om samhällets stöd (Barnombudsmannen, 2016), framgår att barn med funktionsnedsättning oftare utsätts för kränkningar och trakasserier än andra barn. Fritid. Även vad gäller fritid finns skillnader i delaktighet.

Bättre text på YouTube - YouTube

Pris: 136 kr. Häftad, 2016. Finns i lager. Köp Respekt : barn med funktionsnedsättning om samhällets stöd. BO:s årsrapport 2016

RELATERADE BÖCKER