Yxmannen

Yxmannen-boken skrevs 2016-10-12 av författaren Ray Celestin. Du kan läsa Yxmannen-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Ray Celestin.

Rsfoodservice.se Yxmannen Image

Utsedd till årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin! New Orleans 1919. Den beryktade seriemördaren Yxmannen sätter skräck i staden med sina bestialiska mord. Kriminalinspektör Michael Talbot utreder fallet men har svårt att hitta ledtrådar. Dessutom bär han på en hemlighet, som till intet pris får komma ut. Luca DAndrea, Michaels tidigare chef, har fått i uppdrag av maffian att ta reda på vem Yxmannen är. Nittonåriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och när hon snubblar över ledtrådar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte låta bli att på egen hand försöka utreda mysteriet. Yxmannen bygger på de händelser som skakade New Orleans mellan 1918 och 1919, då en seriemördare härjade i staden. De brev som förekommer i romanen är autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen.Ray Celestin levererar med Yxmannen en strålande debut inom den historiska kriminalroman-genren. Intriger, mustiga miljöer, tidsstämningar och persongallerier - där fakta och fiktion varvas lekfullt - skildras med en utsökt hantverksskicklighet. Detta är läsvärd historisk kriminalnoir med en skärpa och tyngd som en nyslipad yxas vassa egg. BTJ, Henric Ahlgren Yxmannen är ett mästerverk, enligt min mening inte bara den absolut bästa till svenska översatta spänningsromanen i år utan också på flera år! Dast Uppföljaren Mafioso finns ute nu!

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,78 MB

FILNAMN: Yxmannen.pdf

ISBN: 9789188153425

FÖRFATTARE: Ray Celestin

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Yxmannen - Legimus

Yxmannen bygger på de händelser som skakade New Orleans mellan 1918 och 1919, då en seriemördare härjade i staden. De brev som förekommer i romanen är autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen. "Ray Celestin levererar med Yxmannen en strålande debut inom den historiska kriminalroman-genren.

Yxmannen - Böcker - CDON.COM

Yxmannen har satt hela New Orleans i skräck och allmänheten kräver att någon grips innan fler dör. Det finns gott om misstänkta och ännu fler rykten får staden att koka av rädsla och våld. Tre personer börjar separat att utreda Yxmannen av olika anledningar. Utredningen står och stampar

RELATERADE BÖCKER