Clownen Jac

Vill du läsa Clownen Jac pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Hjalmar Bergman. Att läsa Clownen Jac online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Clownen Jac Image

"Jag föddes människa - jag levde clown - jag sålde mitt hjärta - jag dog fattig." Mot sin vilja måste clownen Jac uppträda, och han är så skicklig på att gestalta rädsla att publikens jubel är öronbedövande. Vad de inte förstår är att hans skräck är äkta. Clownen Jac är Hjalmar Bergmans sista verk - en avskedsroman där han sägs beskriva den mänskliga verkligheten bakom sin konst. Det är en sorgsen berättelse och också en mörk satir över Hollywood. Romanen gavs ut första gången 1930, knappt ett år före hans död, och blev ett farväl till publiken och livet från en av den svenska litteraturens stora berättare.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,50 MB

FILNAMN: Clownen Jac.pdf

ISBN: 9789100143763

FÖRFATTARE: Hjalmar Bergman

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Clownen Jac - Hjalmar Bergman - Bok | Akademibokhandeln

Hjalmar Bergmans klassiker från 1930, 'Clownen Jac', ges nytt liv i Regionteaterns på flera sätt ovanliga och oväntade uppsättning. Till sist blir det riktigt bra, men det tar tid, anser kulturredaktören Sune Johannesson som var på Kristianstads Teater i onsdags kväll..

Evabritt Strandberg intar teaterscenen som Clownen Jac ...

Clownen Jac utgör också en satir över den amerikanska nöjesindustrin, som Bergman tidigare lärt känna under en kortare sejour som manusförfattare i Hollywood. Clownen Jac, huvudpersonen, heter egentligen Nathan Borck och förekommer i romanen Farmor och vår Herre (1921) såsom en udda medlem av familjen.

RELATERADE BÖCKER