Clownen Jac

Clownen Jac är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Hjalmar Bergman. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Clownen Jac online.

Rsfoodservice.se Clownen Jac Image

"Jag föddes människa - jag levde clown - jag sålde mitt hjärta - jag dog fattig." Mot sin vilja måste clownen Jac uppträda, och han är så skicklig på att gestalta rädsla att publikens jubel är öronbedövande. Vad de inte förstår är att hans skräck är äkta. Clownen Jac är Hjalmar Bergmans sista verk - en avskedsroman där han sägs beskriva den mänskliga verkligheten bakom sin konst. Det är en sorgsen berättelse och också en mörk satir över Hollywood. Romanen gavs ut första gången 1930, knappt ett år före hans död, och blev ett farväl till publiken och livet från en av den svenska litteraturens stora berättare.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,22 MB

FILNAMN: Clownen Jac.pdf

ISBN: 9789100143763

FÖRFATTARE: Hjalmar Bergman

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Clownen Jac - Hjalmar Bergman - ljudbok (9788711796627 ...

Clownen Jac utgör också en satir över den amerikanska nöjesindustrin, som Bergman tidigare lärt känna under en kortare sejour som manusförfattare i Hollywood. Clownen Jac, huvudpersonen, heter egentligen Nathan Borck och förekommer i romanen Farmor och vår Herre (1921) såsom en udda medlem av familjen.

Clownen Jac (Häftad, 2012) • Se pris (4 butiker) hos ...

Clownen Jac är en roman från 1930 av Hjalmar Bergman. Detta är Bergmans avskedsroman, i vilken han kan sägas beskriva den mänskliga verkligheten bakom sin konst, och villkoren för konstnären i den moderna världen överhuvudtaget. Clownen Jac utgör också en sati...

RELATERADE BÖCKER