Sorgens förvirring

Sorgens förvirring-boken skrevs 2013-11-11 av författaren Laurence Tardieu. Du kan läsa Sorgens förvirring-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Laurence Tardieu.

Rsfoodservice.se Sorgens förvirring Image

Sorgens förvirring är en självbiografisk roman skriven av en dotter till sin far. Dottern, berättaren, bryter den tystnad och förvirring som i tio år har omgett henne, efter det att fadern fälldes för korruption och modern fick beskedet att hon var obotligt sjuk i cancer. Tystnaden som följde blev mer brutal än händelserna i sig. Du ville inte att jag skulle skriva den här boken. Du bad mig att inte skriva den. Du hade tänkt på det hela kvällen, hela natten, att du inte ville det. Eller, snarare, du ville inte att jag skulle skriva den nu. Den här boken, Laurence, den får du skriva när jag är död. Det var så du sa till mig. I ett försök att återfinna riktningen i sitt liv, börjar hon skriva. För första gången uttrycker hon sin egen röst, Laurences röst. Skrivandet blir en pånyttfödelse och hon vaknar upp, som kvinna. Laurence Tardieu föddes 1972 i Marseille men lever nu i Paris. La confusion des peines (Sorgens förvirring) utkom på franska 2011 och är hennes sjätte och senaste roman. På svenska har tidigare utkommit Eftersom ingenting varar, på Oppenheim förlag 2011. Eftersom ingenting varar har lovordats på en mängd bokbloggar: En av mina största läsupplevelser på väldigt länge, En fransk pärla och En riktigt bokjuvel är några av omdömena.Allt eftersom gör Laurence Tardieu skandalen konkret. Att skriva är att gräva upp hemligheterna för att slita sig loss från barndomen, frigöra sig från skammen och äntligen bli kvinna. En stil som går stick i stäv med känslan. Hennes vackraste bok.Marie-Claire Sparsmakat, hjärtslitande och skrivet med stor skärpa. LExpress En bok som är diskret och brutal, på samma gång. Den rör om, skakar om. Men allt sägs med en finkänslighet, mot ett enda mål, att bringa sanningen i dagen. Dessa sidor, märkta av lidande, är inte sorgliga för när allt kommer omkring vinner kärleken över ilskan och förbittringen.Le Figaro

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,36 MB

FILNAMN: Sorgens förvirring.pdf

ISBN: 9789198001655

FÖRFATTARE: Laurence Tardieu

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Sorgens förvirring | Oppenheim Förlag

Sorg är alla de känslor, tankar, kroppsliga reaktioner och förändrade beteenden som du kan få vid en förlust. Det kan vara smärtsamt, jobbigt och tröttande med sorg. Oftast avtar sorgen så småningom, utan att du behöver hjälp från vården.

Om Det Stora Sveket Och Kärleken Till En Far - Laurence ...

Sorgens förvirring känns som ett långt tal till fadern. Som att Tardieu äntligen får säga allt det där som kvävts och grävts ned i livets jord. Återigen sätter denna författare ord på känslor som är svåra att uttrycka i texter. Jag blir återigen väldigt berörd av det hon skriver.

RELATERADE BÖCKER