Varför ser Italien ut som det gör, idag? - En reseberättelse om Italiens historia under 1500 år.

Vill du läsa Varför ser Italien ut som det gör, idag? - En reseberättelse om Italiens historia under 1500 år. pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Owe Lavin. Att läsa Varför ser Italien ut som det gör, idag? - En reseberättelse om Italiens historia under 1500 år. online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Varför ser Italien ut som det gör, idag? - En reseberättelse om Italiens historia under 1500 år. Image

Boken är en reseskildring som samtidigt berättar om Italiens historia. Den berättar om intrycken från tre resor genom Italien åren 2012-2014 i ett försök att besvara den något diffusa frågan "Varför ser Italien ut som det gör idag?" med tanke på utvecklingen i Europa och EU. Boken skildrar historiska händelser i städer och samhällen vilka vi passerar på våra resor från Rom till Trieste. Händelser som sannolikt har haft stor betydelse för befolkningens utveckling på Apenninska halvön. Resorna går utefter lämningarna av de romerska vägarna Via Flaminia med början i Rom över Apenninerna till Rimini. Resan fortsätter utefter kusten till Adriatiska havet i letandet efter Via Popilia den romerska vägen mot Adria och Padova för att sedan genom Veneto följa Via Annia genom Altino och Aquileia för att sluta i Trieste. Avsikten med resorna är att försöka förstå hur Italiens historia och geografi har format det nuvarande Italien. Boken med sina reseskildringar och historiska analyser ska kunna vara en guide i fåtöljen eller i bilen för den historiskt och samhällsintresserade resenären, som med hjälp av bokens text, bilder och illustrationer och något sparsamma förslag till hotell eller B&B, ska bli inspirerad till att leta upp historiska platser hon finner intressanta.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,37 MB

FILNAMN: Varför ser Italien ut som det gör, idag? - En reseberättelse om Italiens historia under 1500 år..pdf

ISBN: 9789175695631

FÖRFATTARE: Owe Lavin

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Resor Till Italien - Sveriges bästa priser och sortiment

Varför ser Italien ut som det gör, idag? - En reseberättelse om Italiens historia under 1500 år. Text Owe Lavin Foto Björn Björnson. Varför ser Italien ut som det gör idag?

9789175693682 by Smakprov Media AB - Issuu

Buy Varför ser Italien ut som det gör, idag?: - En reseberättelse om Italiens historia under 1500 år. (Swedish Edition): Read Kindle Store Reviews - Amazon.com

RELATERADE BÖCKER