Socialliberalen L. T. Hobhouse

Socialliberalen L. T. Hobhouse är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren J Mikael Olsson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Socialliberalen L. T. Hobhouse online.

Rsfoodservice.se Socialliberalen L. T. Hobhouse Image

Leonard Trelawny Hobhouse är en av de främsta tänkarna inom det som vid början av 1900-talet kallades "New Liberalsm", eller socialliberalism, som vi skulle säga idag. Det var ett slags liberalism som lämnat den kompromisslösa laissez-faire-linjen bakom sig och lagt grunden för den kommande välfärdsstaten, bland annat genom den sociala lagstiftning som genomfördes av den liberala regeringen i Storbritannien 1905-1915. Att förstå Hobhouses tänkande är ett sätt att förstå en del av bakgrunden till detta skifte i den liberala rörelsens inställning till staten, kapitalismen och friheten under 1900-talet. J. Mikael Olsson är fil. dr. i statsvetenskap och har bland annat varit verksam som lektor vid Stockholms universitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,81 MB

FILNAMN: Socialliberalen L. T. Hobhouse.pdf

ISBN: 9789198437195

FÖRFATTARE: J Mikael Olsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Liberalism: Hobhouse, L.T.: Amazon.com: Books

Follow L. T. Hobhouse and explore their bibliography from Amazon.com's L. T. Hobhouse Author Page.

L.T. Hobhouse and the transformation of ... - Cambridge Core

Leonard Trelawny Hobhouse, född 8 september 1864 i St Ive (ej att förväxlas med St Ives) nära Liskeard i Cornwall, död 21 juni 1929 i Alençon i Orne, var en brittisk filosof och sociolog.. Han föddes i ett konservativt prästhem i Cornwall men blev i Oxford politiskt radikal (och agnostiker), vilket kommer till uttryck i boken The Labour Movement. ...

RELATERADE BÖCKER