Om Jägarna på Karinhall av Carl-Henning Wijkmark

Vill du läsa Om Jägarna på Karinhall av Carl-Henning Wijkmark pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Sem-Sandberg Steve. Att läsa Om Jägarna på Karinhall av Carl-Henning Wijkmark online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Om Jägarna på Karinhall av Carl-Henning Wijkmark Image

Författaren, kritikern och översättaren Steve Sem-Sandbergs förord till Carl Henning-Wijkmarks Jägarna på Karinhall. Om Jägarna på Karinhall: Året är 1936 och Hitler och Goebbles jättelika propagandaspektakel Berlinolympiaden går av stapeln. Samtidigt arrangerar Göring sin årliga jaktfest på slottet Karinhall strax utanför huvudstaden. Den norske maratonlöparen Roar Trøgesen förirrar sig in på de karinhallska ägorna och blir ofrivilligt vittne till firandets kusligt välorganiserade galenskap. Med excesser i välhängt viltkött, årgångsviner och horbaletten från Freidrichstrasse gör festvärden Göring sitt bästa för att skymma de storpolitiska planer som smids i rusets dimma.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,22 MB

FILNAMN: Om Jägarna på Karinhall av Carl-Henning Wijkmark.pdf

ISBN: 9789178936694

FÖRFATTARE: Sem-Sandberg Steve

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Jägarna på Karinhall - Carl-Henning Wijkmark - häftad ...

Jägarna på Karinhall (1972) är hans debut­roman, omtalad för sin tunga kritik av maktbegäret, och en av de ­starkaste svenska skönlitterära debuterna någonsin. Carl-Henning Wijkmark fick sitt internationella genombrott med Dressinen (1983) och mottog 2007 års Augustpris för romanen Stundande natten.

Jägarna på Karinhall | Stockholms Stadsbibliotek

Om Jägarna på Karinhall (1972): "Tveklöst en av de starkaste debutromaner som någonsin utgivits i Sverige." Steve Sem-Sandberg Om Stundande natten (2007): "Människan kanske inte lurar döden, men Carl-Henning Wijkmark visar att litteraturen kan göra det. Stundande natten är ett existentiellt kammarspel om tankens kraft mot kroppens ...

RELATERADE BÖCKER