Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement

Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Inga Von Corswant-Naumburg. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement online.

Rsfoodservice.se Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement Image

I kyrkor, på kyrkvindar, i privata samlingar och på museer inom Skara stift finns ett stort antal huvudbaner och anvapen. Under stormaktstiden var det viktigt att visa på släktens anor och på sin egen position i samhället. De snidade vapensköldarna, som är specifika för begravningsskicket under stormaktstiden i Sverige, är exempel på ett rikt bildhuggeriarbete, som utförts av skickliga hantverkare. Storleken på huvudbaneren verierar från små enkla till stora praktstycken mer än två och en halv meter höga. Boken är ett supplement till den av Skara stiftshistoriska sällsap år 2006 utgivna Huvudbaner och anvapen inom Skara stift och visar på den geneaologiska och heraldiska skatt som finns i dessa ättesköldars tysta budskap. Bakom varje sköld finns en persons och en familjs historia. Genom författarens tolkning av sköldarnas innehåll och budskap träder historien fram och blir levande. Författarinnan disputerade 1999 på avhandlingen Huvudbaner och anvapen under stormaktstiden.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,83 MB

FILNAMN: Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement.pdf

ISBN: 9789197736657

FÖRFATTARE: Inga Von Corswant-Naumburg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Huvudbaner och anvapen under stormaktstiden - Inga Von ...

I Skara stift finns ca 130 olika huvudbaner och anvapen. De flesta i kyrkor, på kyrkavindar, i kyrkbodar och några på muséer. Under stormakstiden var det viktigt att visa på sitt släktskap och på sin position i samhället.

Inga Von Corswant-Naumburg - Böcker | Bokus bokhandel

Boken är ett supplement till den av Skara stiftshistoriska sällsap år 2006 utgivna Huvudbaner och anvapen inom Skara stift och visar på den geneaologiska och heraldiska skatt som finns i dessa ättesköldars tysta budskap. Bakom varje sköld finns en persons och en familjs historia.

RELATERADE BÖCKER