Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement

Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement-boken skrevs 2010-06-01 av författaren Inga Von Corswant-Naumburg. Du kan läsa Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Inga Von Corswant-Naumburg.

Rsfoodservice.se Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement Image

I kyrkor, på kyrkvindar, i privata samlingar och på museer inom Skara stift finns ett stort antal huvudbaner och anvapen. Under stormaktstiden var det viktigt att visa på släktens anor och på sin egen position i samhället. De snidade vapensköldarna, som är specifika för begravningsskicket under stormaktstiden i Sverige, är exempel på ett rikt bildhuggeriarbete, som utförts av skickliga hantverkare. Storleken på huvudbaneren verierar från små enkla till stora praktstycken mer än två och en halv meter höga. Boken är ett supplement till den av Skara stiftshistoriska sällsap år 2006 utgivna Huvudbaner och anvapen inom Skara stift och visar på den geneaologiska och heraldiska skatt som finns i dessa ättesköldars tysta budskap. Bakom varje sköld finns en persons och en familjs historia. Genom författarens tolkning av sköldarnas innehåll och budskap träder historien fram och blir levande. Författarinnan disputerade 1999 på avhandlingen Huvudbaner och anvapen under stormaktstiden.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,86 MB

FILNAMN: Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : supplement.pdf

ISBN: 9789197736657

FÖRFATTARE: Inga Von Corswant-Naumburg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Inga von Corswant-Naumburg | Pontus Möllers publiceringar

Huvudbaner och anvapen inom Skara stift : en heraldisk och genealogisk inventering / Inga von Corswant-Naumburg. Corswant-Naumburg, Inga von, 1945- (författare) Alternativt namn: Naumburg, Inga von Corswant Alternativt namn: Naumburg, Inga von Corswant, 1945- Skara stiftshistoriska sällskap (utgivare) ISBN 9197587362

Böcker och annonser - Ordnar, förtjänsttecken och ...

Medlemsblad 1101 - Skara Stiftshistoriska Sällskap

RELATERADE BÖCKER