Giftas 1

Giftas 1 är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren August Strindberg. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Giftas 1 online.

Rsfoodservice.se Giftas 1 Image

Giftas I [1884] är novellsamlingen som föranledde en rättsprocess mot Strindberg för hädelse mot religionen. I den heta debatten kring boken - som t.o.m. involverade det kungliga hovet - handlade det annars mest om »osedlighet«. Även om han frikändes blev händelserna början på en fas i Strindbergs författarliv som utmärktes av en växande förföljelsemani. August Strindberg [1849-1912] är sin egen litteraturhistoria, som en av de mest ryktbara, innovativa och mest produktiva svenskspråkiga författarna någonsin. Internationellt betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och ett flertal av hans prosaverk, i olika genrer, räknas till de viktigaste i vår klassiska kanon.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,44 MB

FILNAMN: Giftas 1.pdf

ISBN: 9789176450499

FÖRFATTARE: August Strindberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Synonymer till gifta - Synonymer.se

Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Svenska [] Verb []. giftas. böjningsform av gifta

Giftas 1-2 : äktenskapshistorier : Nationalupplaga. 16 ...

Giftas är en novellsamling där övergripande tematan till största delen är äktenskapet, kvinnoemancipationen och sedlighetsfrågor. Om kvinnoemancipationen tycker Strindberg icke. I Giftas uttrycker han de problem han ser med i synnerhet överklasskvinnornas krav i skönlitterär form. I dag upplevs nog Giftas som tämligen misogyn i sitt konstanta nedrackande på kvinnan.

RELATERADE BÖCKER