Giftas 1

Vill du läsa Giftas 1 pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren August Strindberg. Att läsa Giftas 1 online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Giftas 1 Image

Giftas I [1884] är novellsamlingen som föranledde en rättsprocess mot Strindberg för hädelse mot religionen. I den heta debatten kring boken - som t.o.m. involverade det kungliga hovet - handlade det annars mest om »osedlighet«. Även om han frikändes blev händelserna början på en fas i Strindbergs författarliv som utmärktes av en växande förföljelsemani. August Strindberg [1849-1912] är sin egen litteraturhistoria, som en av de mest ryktbara, innovativa och mest produktiva svenskspråkiga författarna någonsin. Internationellt betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och ett flertal av hans prosaverk, i olika genrer, räknas till de viktigaste i vår klassiska kanon.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,29 MB

FILNAMN: Giftas 1.pdf

ISBN: 9789176450499

FÖRFATTARE: August Strindberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Synonymer till gift - Synonymer.se

Giftas II [1886] är uppföljaren till novellsamlingen för vilken Strindberg åtalades för hädelse mot religionen. Boken skrevs 1885, ett år präglat av offentliga utspel från författaren, där han tog avstånd från religionen, sedan även idéer som stått honom nära, t.ex. socialismen.

LIBRIS - Giftas

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. adj. En kvinna som inte har varit gift tidigare får inte gifta sig utan sin walis medgivande.; Finländarna som kidnappades i Jemen är enligt nyhetsbyrån FNB ett gift par.; Den svenska kvinna som åtalats i USA för spioneri är gift ...

RELATERADE BÖCKER