Genusmedveten journalistik

Genusmedveten journalistik-boken skrevs 2013-11-01 av författaren Gunilla Jarlbro. Du kan läsa Genusmedveten journalistik-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Gunilla Jarlbro.

Rsfoodservice.se Genusmedveten journalistik Image

Varför förändras inte mediebilden av kön eller, om man hellre vill, genus i samma takt som den övriga samhällsutvecklingen? Varför går det så långsamt i medierna och - kanske ännu viktigare - varför tycks så många inom mediesfären uppleva att genusfrågan är avklarad? Det är om dessa frågor denna bok handlar. Hur kan man bedriva genusmedveten journalistik och varför är det viktigt med en jämn könsrepresentation i medieutbudet? Boken tar sig an frågor som hur kvinnor respektive män representeras i medierna och även hur denna gestaltning ser ut. Framställs kvinnor respektive män på olika sätt och tillåts de göra olika saker i nyhetsmedierna? I boken presenteras aktuell svensk och internationell forskning. Boken är även rikt illustrerad med aktuella svenska exempel. Boken är lämplig för studenter inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap och genusvetenskap. Genom sina handfasta råd om hur man kan förändra nyhetsinnehållet och öka graden av genusmedvetenhet på nyhetsredaktioner är den också lämplig för personer som i sin yrkesverksamhet arbetar med journalistik, medier och kultur.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,53 MB

FILNAMN: Genusmedveten journalistik.pdf

ISBN: 9789144087405

FÖRFATTARE: Gunilla Jarlbro

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Genusmedveten journalistik - lup.lub.lu.se

Genusmedveten journalistik (Häftad, 2013) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 4 butiker Betala inte för mycket - SPARA nu!

Genusmedveten journalistik av Gunilla Jarlbro ...

Genusmedveten journalistik. av Gunilla Jarlbro (Bok) 2013, Svenska, För vuxna. Hälsokommunikation en introduktion . av Gunilla Jarlbro (Bok) 2004, Svenska, För vuxna. Vad jurister behöver veta om medier. av Gunilla Jarlbro (Bok) 2010, Svenska, För vuxna.

RELATERADE BÖCKER