Ett eget rum

Ett eget rum-boken skrevs 2012-04-01 av författaren Virginia Woolf. Du kan läsa Ett eget rum-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Virginia Woolf.

Rsfoodservice.se Ett eget rum Image

Virginia Woolf skapar i Ett eget rum en formel för kvinnors intellektuella, ekonomiska och sociala frigörelse som fått ett oerhört genomslag. Med humor, fantasi och klarsynthet tar hon läsaren på hisnande utflykter i tid och rum, på höstliga vandringar i London, Oxford och Cambridge liksom på besök hos galna hertiginnor och blyga brevskrivare. Fast besluten att avslöja grundförutsättningarna för konstnärligt skapande forskar hon på British Museum och förser Shakespeare med en imaginär syster. Trots många uttryck för välformulerad vrede är det ett sant nöje att följa hennes inträngande analys och eleganta argumentation. Woolfs vilja att dyka ner i historien för att förstå sin egen position som kvinna och författare har visat sig meningsbärande långt utöver hennes egen tid. Nyöversättning av Elisabeth Mansén, förord av Annina Rabe och kommentarer av Maria Green.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,90 MB

FILNAMN: Ett eget rum.pdf

ISBN: 9789172472709

FÖRFATTARE: Virginia Woolf

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Recension: Ett eget rum - Virginia Woolf | SvD

Ett eget rum . Opinion Opinion ... I en tvårumslägenhet kunde det i Sverige samtidigt leva och sova ett tiotal personer. Det kunde vara föräldrar och deras barn, någon äldre anhörig och en handfull betalande hyresgäster som låg på enkla madrasser på golven.

Pernilla Wellrath (@ett_eget_rum) • Instagram photos and ...

Med romaner som Jakobs rum [1922], Mrs Dalloway [1925], Mot fyren [1927] och Orlando [1928] blev hon en av modernismens förgrundsgestalter och räknas i dag till 1900- talets viktigaste författare. Som tänkare, med essäer som Ett eget rum [1929], har Woolf påverkat kvinnorörelsen i många länder.

RELATERADE BÖCKER