De kan inte stoppa oss

Vill du läsa De kan inte stoppa oss pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Mattias Beijmo. Att läsa De kan inte stoppa oss online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se De kan inte stoppa oss Image

En thriller direkt ur verkligheten där europeiska företag förser en diktator med elektronisk övervakningsutrustning i syfte att spåra upp och eliminera motståndare. Men kärleken mellan två aktivister - och en brokig skara hackers kod och programvaror - visar sig kunna slå tillbaka. Platsen är Damaskus. Året är 2011. Noura och Bassel träffas efter en manifestation när diktatorn Bashar al-Assad gått över alla gränser i kriget mot sitt eget folk. De ställs inför en ny digital frontlinje när it-konsulter från Frankrike, Italien och Sverige landar i Syrien för att hjälpa regimen.Att vara kvinnlig människorättsadvokat i Syrien är allt annat än lätt, men Noura kämpar för att få ut politiska fångar från förhörsrum och fängelseceller. Bassel är internationellt uppmärksammad tech-stjärna, och skulle enkelt kunna fly till vännerna i Silicon Valley eller Singapore. Men han väljer att stanna hos Noura och använda sina teknologiska kunskaper mot en allt starkare säkerhetstjänst. Han sopar igen motståndsrörelsens spår online och lyckas trots de digitala murarna sprida filmer av regimens övergrepp.Hjälp kommer från oväntat håll. Hackers från Sverige och andra europeiska länder undsätter de oppositionella; de bryter sig in i regeringens och landets nätverk, och upptäcker cybervärldens motsvarighet till atomvapen - dödliga system byggda på amerikansk, fransk och inte minst svensk teknologi. De kan inte stoppa oss handlar inte bara om Noura och Bassel - detär en bok om den nya svenska vapenexporten och de miljardaffärer där Syrien inte bara är en kund utan också en utmärkt testmiljö av övervakningsteknik. Teknik som sedan kan användas på hemmaplan och i resten av världen. Efter ett år av möten och intervjuer samt avancerad teknologisk research kan Mattias Beijmo nu berätta en gripande historia om Syrien och vår svenska samtid samt digitaliseringens konsekvenser för mänskliga rättigheter. De kan inte stoppa oss är lika drabbande som upplysande. Det är en bok för alla som har en liten kamera framför er när ni tittar upp från den här texten.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,39 MB

FILNAMN: De kan inte stoppa oss.pdf

ISBN: 9789188869289

FÖRFATTARE: Mattias Beijmo

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Håller gudstjänst: Satan kan inte stoppa oss | Petterssons ...

Den stora merparten av USA:s religiösa samfund kommer att följa myndigheternas påbud om att inte hålla gudstjänster på påskdagen. Men ett fåtal högerkristna församlingar har andra planer.

Håller gudstjänst: Satan kan inte stoppa oss | Skånska ...

Den stora merparten av USA:s religiösa samfund kommer att följa myndigheternas påbud om att inte hålla gudstjänster på påskdagen. Men ett fåtal högerkristna församlingar har andra planer. - Satan och ett virus kommer inte att stoppa oss, säger Louisianapastorn Tony Spell.

RELATERADE BÖCKER