Ledstången i mörkret: Texter om Tomas Tranströmer

Ledstången i mörkret: Texter om Tomas Tranströmer är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Niklas Schiöler. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Ledstången i mörkret: Texter om Tomas Tranströmer online.

Rsfoodservice.se Ledstången i mörkret: Texter om Tomas Tranströmer Image

Tomas Tranströmer fick Nobelpriset i litteratur 2011, för att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga. Här skriver Tranströmerkännaren Niklas Schiöler om olika sidor av hans diktning: om den stränga formen, om den överrumplande metaforiken och om diktningens tillit, den blinda ledstången som hittar i mörkret"Niklas Schiöler är docent i litteraturvetenskap i Lund, författare till en rad böcker och en av de främsta kännarna av Thomas Tranströmers författarskap. Förutom avhandlingen Koncentrationens konst (2008) som behandlar Tranströmers poesi har han tidigare utgivit bl a Begränsningens möjligheter (2008) USA klockan tre (2010) och Döden och grodan (2010).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,18 MB

FILNAMN: Ledstången i mörkret: Texter om Tomas Tranströmer.pdf

ISBN: 9789173315043

FÖRFATTARE: Niklas Schiöler

LADDA NER
LÄSA ONLINE

tomas tranströmer | Adlibris

Efter annonseringen om Tranströmers Nobelpris i oktober 2011 blev Schiöler ombedd att skriva en ny bok om hans poesi, Ledstången i mörkret, som låg klar till prisutdelningen. Under 2011 och 2012 åkte han oavbrutet runt världen, från Buenos Aires till Tokyo (presenterad som "world leading Tranströmer expert"), för att tala om svensk poesi i allmänhet och Tranströmer i synnerhet.

Sohrab Rahimi lyrikrecension: Tranströmer i Schölersk tolkning

Tomas Tranströmer läser sin dikt Schubertiana I I kvällsmörkret på en plats utanför New York en utsiktspunkt där man med en enda blick kan omfatta åtta miljoner människors hem. Jättestaden där borta är en lång flimrande driva, en spiralgalax från sidan. Inne i galaxen skjuts kaffekoppar över disken, skyltförnstren tigger av förbipasserande, ett vimmel av…

RELATERADE BÖCKER