Bråkstakar och bröllopsgäster - Fler halländska levnadsöden på 1600-talet

Bråkstakar och bröllopsgäster - Fler halländska levnadsöden på 1600-talet är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Andreas Karlsson,Anna Karlsson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Bråkstakar och bröllopsgäster - Fler halländska levnadsöden på 1600-talet online.

Rsfoodservice.se Bråkstakar och bröllopsgäster - Fler halländska levnadsöden på 1600-talet Image

Följ med på ett halländskt bröllop 1686 som slutar i tragik när det skjuts salut för de nygifta. Lyssna till tingsrättens resonemang om huruvida Sven i Elfshults död kunde ha med den mystiska bröstvärken att göra - eller var det mågen som ändat hans dagar? Genom bevarade arkivhandlingar öppnas ett fönster till 1600-talets Halland och dess invånare. Vi får inblick i deras liv och föreställningsvärld, samtidigt som dokumenten berättare mängder av lokalhistoria.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,42 MB

FILNAMN: Bråkstakar och bröllopsgäster - Fler halländska levnadsöden på 1600-talet.pdf

ISBN: 9789186709518

FÖRFATTARE: Andreas Karlsson,Anna Karlsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Senaste nyheterna om Christian Egefur - hn.se

Några exempel på halländska rättsfall om trolldom som presenteras i en ny bok. ... men många blev också friade vilket tyder på att det trots allt fanns möjlighet till "schyssta" rättegångar på 1600-talet. Bild: ... Bråkstakar och bröllopsgäster (2015) Trollkvinnor, spågubbar och kloka gummor (2016)

1600 Tals - Sveriges bästa priser och sortiment

(ersätts av plugin) » Read more about: Placeholder: Författarinfo »

RELATERADE BÖCKER