När revolutionen kom till Vårby gård

När revolutionen kom till Vårby gård är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Björn Öijer. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken När revolutionen kom till Vårby gård online.

Rsfoodservice.se När revolutionen kom till Vårby gård Image

Björn Öijers fjärde roman är berättelsen om en forntida vårdkaseby som på 1970-talet blev miljonprogramsförort till Stockholm. Hyresgästerna fortsätter den kamp för bättre levnadsvillkor som pågått sedan stenålderns sälfångster, trälarnas slit på vikingatiden och statarnas fackliga organisering långt senare. Journalisten och filmvetaren Martin Tallid söker i kyrkböckerna efter en statarpojke som 1871 hittade en niohundra år gammal silverskatt under en sten i skogen. Deras öden ska sammanflätas. En bok om kärlek och drömmar i ett politiskt laddat decennium. Om entusiasterna i en vänstervåg som upplöstes i sekterism och besvikelse. En tidsresa med en revolutionär tidning och partiet som gav ut den. "Björn Öijer fångar läsaren. Det är gedigen research paketerad i ett lättillgängligt språk som ringar in konflikten mellan att vara människa och ha ideal" (Klass) "Martin lever mitt i 68-rörelsens kraftfält och söker sitt politiska sammanhang bland vänstergrupper, som trots likhet i retorik och bokstavskombinationer ligger i bitter fejd med varandra" (Corren) "Detta är nog den mest levande skildring jag läst om den sjuttiotalspolitiska generationens konkreta vardag" (Tidningen Kulturen)

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,31 MB

FILNAMN: När revolutionen kom till Vårby gård.pdf

ISBN: 9789175179018

FÖRFATTARE: Björn Öijer

LADDA NER
LÄSA ONLINE

När revolutionen kom till Vårby gård (Danskt band, 2016 ...

När revolutionen kom till Vårby gård (Danskt band, 2016) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 4 butiker SPARA på ditt inköp nu!

Gängland Stockholm - Vårby gård | Svensson

Daniel Cuevas Zuniga dödades när en handgranat han hittade på marken i Vårby gård i Stockholm förra söndagen plötsligt exploderade. Nu berättar hans hustru Wanna Soisaeng, som var med vid tillfället och själv skadades, om ögonblicket efter explosionen. - Jag såg honom ligga där, bara några meter ifrån mig. Jag försökte ta mig fram till honom men några poliser hindrade mig ...

RELATERADE BÖCKER