Skoljuridik

Vill du läsa Skoljuridik pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Viola Boström,Kjell Lundmark. Att läsa Skoljuridik online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Skoljuridik Image

Boken behandlar skoljuridik, det vill säga regler som gäller specifikt för förskolan och skolan, såsom skollagen och de olika skolförordningarna. Den ger också en introduktion till övriga rättsområden som en rektor för förskola eller skola bör känna till: förvaltningsrätt inklusive offentlighet och sekretess, familjerätt, straffrätt, skadeståndsrätt, upphovsrätt samt viss associationsrätt, arbetsrätt och processrätt. Läs mer Boken behandlar även den nu dominerande styrformen för förskolan och skolan samt rektorsrollens utveckling. Slutligen diskuteras de etiska och moraliska dilemman som uppstår i skolan och förskolan och de problem som kan uppstå i mötet med media. Den femte upplagan har uppdaterats med hänsyn till ändringar i skollagen, läroplaner, praxis och övriga rättskällor. Texten har också uppdaterats med hänsyn till den nya förvaltningslagen, den nya kommunallagen och dataskyddsförordningen. Om författarna Författarna till boken är jurister, statsvetare och pedagoger som är eller har varit verksamma vid Umeå universitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,23 MB

FILNAMN: Skoljuridik.pdf

ISBN: 9789147129690

FÖRFATTARE: Viola Boström,Kjell Lundmark

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Vägledning och stöd i skolfrågor | JP Infonet

Skoljuridik för nämndledamöter. Kommunernas nämnder för utbildningen, från förskolan via barn- och ungdomsskolan till vuxenutbildningen, ansvarar för att verksamheten lever upp till de krav som lagstiftningen ställer, bl.a. när det gäller omfattning, utformning och kvalitet.

Skoljuridik - SKR

Här hittar du utbildningar och kurser inom skoljuridik för dig som arbetar med juridiska frågor som rör skolan och förskolan. Alltifrån lagar för myndighetsutövning till krav för friskolor och skolpeng.

RELATERADE BÖCKER