Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal

Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Tove Falk Olsson,Martin Rörby. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal online.

Rsfoodservice.se Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal Image

Det här är boken om arkitekturen som vi älskar att hata. Många har förfasat sig över det som byggdes i Sverige på 60- och 70-talen. Sorgen över det gamla och invanda som försvann grumlade länge blicken. Men i själva verket rymmer dessa årtionden många byggnader som är både funktionella, välbyggda - och fyllda av säregen skönhet. Arkitekturhistorikern Martin Rörby har tillsammans med fotografen Tove Falk Olsson under många år utforskat denna misskända del av Sveriges arkitekturhistoria. Att det är en komplex och rik period råder det idag ingen tvekan om. En helt ny skala introducerades under dessa decennier. Som kontrast till detta märks en fascinerande detaljomsorg och gestaltningsvilja, som ett slags maskrosor i betongen. Men framför allt präglades tiden av ett rationellt tänkande som var både modigt och begåvat - och ibland lite aningslöst. Boken är en storslagen och kärleksfull skildring av förbisedda arkitektoniska mästerverk över hela landet. Martin Rörby är arkitekturhistoriker, tevepersonlighet och tidigare sekreterare i Skönhetsrådet i Stockholm. Tove Falk Olsson är en fotograf som specialiserat sig på arkitektur och inredning.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,45 MB

FILNAMN: Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal.pdf

ISBN: 9789171264350

FÖRFATTARE: Tove Falk Olsson,Martin Rörby

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Martin Rörby - Böcker | Bokus bokhandel

Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal 323kr Gå till butik Det här är boken om arkitekturen som vi älskar att hata. Många har förfasat sig över det som byggdes i Sverige på 60- och 70-talen. Sorgen över det gamla och invanda som försvann grumlade länge blicken.

Sverige brutal arkitektur med attityd under 60- och 70-tal ...

arkitektur med attityd under 60- och 70-tal av Tove Falk Olsson Martin Rörby ( Bok ) 2018, Svenska, För vuxna Ämne: Arkitektur, Sverige, Brutalism, 1960-talet, 1970-talet,

RELATERADE BÖCKER