Satantango

Satantango är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren László Krasznahorkai. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Satantango online.

Rsfoodservice.se Satantango Image

Nu äntligen på svenska - Làszló Krasznahorkais debutroman från 1985 som kommit att bli en modern klassiker. "Djävulen har alltid roligast." Satantango utspelas under några få dagar. Det regnar ständigt. Ett tiotal invånare i en liten by har lämnats till sitt öde och smider planer, sviker löften och begår onda handlingar. Och så dansar de - en onykter tango eller csardas på värdshuset när den tröstlösa dagen övergår till källarmörk natt. Eller som en av huvudpersonerna, fru Schmidt, fäster uppmärksamheten på: "Att dansa är min enda svaghet." "Verkligheten utforskad vid vansinnets rand. Vilken form skulle det ta sig i samtidslitteraturen? Kanske som romaner skrivna av Làszló Krasznahorkai, den svåre, säregne, betvingande, visionäre ungerske författaren." James Wood i The New Yorker Làszló Krasznahorkai presenterades på svenska 2014 med romanen Motståndets melankoli, vilken hyllades av en enig kritikerkår. "Läs honom innan han får Nobelpriset!" Tidningen Vi.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,19 MB

FILNAMN: Satantango.pdf

ISBN: 9789113070773

FÖRFATTARE: László Krasznahorkai

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Satantango (1994) - IMDb

Scene from the Bela Tarr´s movie "Sátántangó" (1994) Girl: Erika Bók.

Satantango - Laszlo Krasznahorkai, George Szirtes - Häftad ...

Satantango är Krasznahorkais nu trettio år gamla debut och som sådan tungt övertygande. Han följer det modernistiska gränssnittet mellan att beskriva och att berätta.

RELATERADE BÖCKER