Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet

Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet-boken skrevs 2020-05-25 av författaren Roland Spjuth. Du kan läsa Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Roland Spjuth.

Rsfoodservice.se Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet Image

Kristen moralhistoria är en intresseväckande skildring av hur kristna genom historien sökt efter det goda livet och format gemensamma handlingar som hjälpt även andra att sträcka sig efter denna moraliska vision. Boken förankrar genom detta moralen i ett större livssammanhang. Författaren tar med läsaren till historiska stationer där han finner etiska vägmärken för vår tid. Han fångar upp viktiga lärdomar från besöken i benediktinska kloster i Rom, i Luthers prästhem i Wittenberg, hos evangeliska smågrupper i Bedford och hos moderna och postmoderna sökare i vår tid, då gamla moraliska vägmärken ifrågasätts. Historien visar att det som lockar inte är rigida regler eller smarta kalkyler om vilka handlingar som ger mest nytta. Moralens livsnerv finns i att söka det goda som kan göra livet helare. Det var denna skönhet som lockade människor till radikala uppbrott så att de kunde koncentrera sitt liv på det allra viktigaste. Sagt om Kristen moralhistoria: Här finns historiska vägmärken för moralisk daning och etisk reflektion i vår tid. Denna bok fyller verkligen ett behov. Hans-Erik Nordin, teol doktor, etiker, biskop emeritus i Strängnäs stift Äntligen en moralhistoria på svenska som visar moralens djupare sammanhang i människors längtan, tro och kamp för det goda livet och en godare värld. Dessutom är den välskriven och engagerande. Arne Rasmusson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Göteborgs universitet och extraordinär professor i systematisk teologi vid Stellenboschs universitet i Sydafrika Det är också en bok för dem som, även om de inte delar kyrkans traditioner, vill lära sig hur visionen om det goda livet formas av de konkreta, praktiska sammanhang där vi lever våra vardagliga liv. ... Få saker är mer provocerande än en etik som får praktiska konsekvenser. (Ur förordet.) Ola Sigurdson, professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet Roland Spjuth är lektor i systematisk teologi vid Akademi för Ledarskap och Teologi samt docent vid Lunds universitet. Bland hans övriga böcker återfinns Om Gud och allt annat (Spricka förlag, 2020).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,29 MB

FILNAMN: Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet.pdf

ISBN: 9789198569810

FÖRFATTARE: Roland Spjuth

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Kristen moralhistoria sökandet efter det goda livet ...

Kristen moralhistoria : sökandet efter det goda livet / Roland Spjuth. Spjuth, Roland, 1956- (författare) ISBN 9789198273373 Publicerad: Skellefteå : Boliden Media, [2018] Tillverkad: 2018 Svenska 288 sidor. Bok

Rötter och krona : en fastevandring under träden - Ylva ...

Roland Spjuth: Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet. Postat den 24 februari, 2012 av phagman. ... Svagheten består främst i att den inte alls behandlar de två mest uppenbara källorna till kristen etik, det vill säga den grekiska filosofin och Bibeln.

RELATERADE BÖCKER