Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem

Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem-boken skrevs 2016-12-01 av författaren Carina Bång. Du kan läsa Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Carina Bång.

Rsfoodservice.se Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem Image

Att leva nära någon som långsamt förstör sitt liv genom ett beroende av något slag, innebär ofta är att leva med ångest, nedstämdhet, sorg och saknad. Många anhöriga känner rädsla och förtvivlan och söker svar på frågor som; Hur ska jag kunna hjälpa? Hur ska jag ta hand om mig själv? Hur ska jag förhålla mig? Vad ska jag göra? Vad ska jag säga?Den här boken har ett särskilt fokus på föräldrar till ungdomar med alkohol- och drogproblematik, men kan vara hjälpsamt för alla som lever nära. Den innehåller kunskap, intervjuer och egna reflektionsövningar för att hjälpa anhöriga att hantera smärtsamma känslor och tankar, samt att besvara några av de frågor som anhöriga så ofta vill ha svar på.I Sverige finns uppskattningsvis 4 miljoner föräldrar, barn, syskon och partners till personer med beroendeproblematik. Kanske lever de dagligen med konsekvenserna av att någon de bryr sig om har ett riskfyllt beteende i förhållande till alkohol, droger eller läkemedel. När problemen upptäcks blir det ofta tydligt att man saknar verktyg för hur man ska handskas med situationen och att någon man håller kär lider av en av våra vanligaste folkhälsosjukdomar.Boken "Du är viktig!" är ett stöd till dig som oroar dig för och bryr dig om en person med alkohol- eller drogproblem.Författaren Carina Bång, beteendevetare och cert. CRAFT-terapeut, har sedan 2006 engagerat sig i anhörigas situation och tidigare skrivit boken "Släpp kontrollen - Vinn friheten" för anhöriga.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,11 MB

FILNAMN: Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem.pdf

ISBN: 9789198274684

FÖRFATTARE: Carina Bång

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Om boken "Du är viktig!" för anhöriga av Carina Bång - YouTube

Viktigt för dig att ha någon att prata med , som kan bekräfta det du ser. Annars är risken att du känner dig ensam och t.o.m börjar tvivla på vad du ser .Förnekelsen hos en beroende är ...

Carina Bång - Böcker | Bokus bokhandel

är ett stöd till dig som oroar dig för och bryr dig om en person med alkohol- eller drogproblem. Författaren Carina Bång, beteendevetare och cert. CRAFT-terapeut, har sedan 2006 engagerat sig i anhörigas situation och tidigare skrivit boken "Släpp kontrollen - Vinn friheten" för anhöriga.

RELATERADE BÖCKER