Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem

Vill du läsa Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Carina Bång. Att läsa Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem Image

Att leva nära någon som långsamt förstör sitt liv genom ett beroende av något slag, innebär ofta är att leva med ångest, nedstämdhet, sorg och saknad. Många anhöriga känner rädsla och förtvivlan och söker svar på frågor som; Hur ska jag kunna hjälpa? Hur ska jag ta hand om mig själv? Hur ska jag förhålla mig? Vad ska jag göra? Vad ska jag säga?Den här boken har ett särskilt fokus på föräldrar till ungdomar med alkohol- och drogproblematik, men kan vara hjälpsamt för alla som lever nära. Den innehåller kunskap, intervjuer och egna reflektionsövningar för att hjälpa anhöriga att hantera smärtsamma känslor och tankar, samt att besvara några av de frågor som anhöriga så ofta vill ha svar på.I Sverige finns uppskattningsvis 4 miljoner föräldrar, barn, syskon och partners till personer med beroendeproblematik. Kanske lever de dagligen med konsekvenserna av att någon de bryr sig om har ett riskfyllt beteende i förhållande till alkohol, droger eller läkemedel. När problemen upptäcks blir det ofta tydligt att man saknar verktyg för hur man ska handskas med situationen och att någon man håller kär lider av en av våra vanligaste folkhälsosjukdomar.Boken "Du är viktig!" är ett stöd till dig som oroar dig för och bryr dig om en person med alkohol- eller drogproblem.Författaren Carina Bång, beteendevetare och cert. CRAFT-terapeut, har sedan 2006 engagerat sig i anhörigas situation och tidigare skrivit boken "Släpp kontrollen - Vinn friheten" för anhöriga.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,81 MB

FILNAMN: Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem.pdf

ISBN: 9789198274684

FÖRFATTARE: Carina Bång

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Om boken "Du är viktig!" för anhöriga av Carina Bång - YouTube

En del som dricker alkohol utvecklar så småningom ett beroende. Då har du vant dig vid alkohol och det kan vara svårt att sluta dricka. Ett beroende leder till komplikationer och besvär av olika slag. Det finns bra metoder för att komma till rätta med ett alkoholberoende.

SPECIALAVSNITT - Du är viktig med Carina Bång ...

Du är en av cirka 4 miljoner, bara i Sverige. Cirka 890.000 personer i Sverige lider idag av alkohol- och narkotikamissbruk (Socialstyrelsen, 2015). Som sagt; du är inte ensam! Jessica har träffat CRAFT-terapeuten och författaren Carina Bång som hjälper personer som är anhöriga till personer med alkohol- och/eller narkotikaproblem.

RELATERADE BÖCKER