Sudan i mitt hjärta : en berättelse om kulturmöten 1982-2010

Sudan i mitt hjärta : en berättelse om kulturmöten 1982-2010 är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Gunvor Nordlund. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Sudan i mitt hjärta : en berättelse om kulturmöten 1982-2010 online.

Rsfoodservice.se Sudan i mitt hjärta : en berättelse om kulturmöten 1982-2010 Image

Boken "Sudan i mitt hjärta" är en personlig berättelse om mötet med människor i det land som kom att bli som ett andra hem för Kristianstadstösen och Stockholmaren Gunvor Nordlund.Gunvor Nordlund berättar i ord och bild om framväxten av byprojektet utanför staden Bara, med Svensk Sudanska föreningen (SSF) som pionjärer inom solenergidriven bevattning, om vänskapsbanden och om alla återbesök även efter att projektet officiellt var överlämnat.Det är en berättelse om de 6 byarna och Knalleskolan som projektet kom att omfatta, om Sweden House som byggdes i Khartoums internationella park och om stipendieprogram och skolutbyte för Knalleskolans elever. Det är en berättelse om kameler, frustration, besvikelse och glädjeämnen och om många av de människor som gjorde att Gunvor Nordlund från 1980 till sin död 2016 alltid hade Sudan i sitt hjärta.Gunvor var en lingvist, lärare, fredsarbetare och mångårig ordförande i Svensk Sudanska föreningen (SSF). Värmen och uppskattningen hos människorna hon mötte i Sudan och känslan av mening i att verkligen kunna göra skillnad i många människors vardag, fick Gunvor att återvända till Sudan 25 ggr på 35 år efter första besöket 1980.Genom att köpa boken stödjer du Svensk Sudanska Föreningens stipendieprogram som möjliggör för fattiga barn och ungdomar från Knalleskolan i Sudan, att studera vidare på gymnasium och universitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,52 MB

FILNAMN: Sudan i mitt hjärta : en berättelse om kulturmöten 1982-2010.pdf

ISBN: 9789176092248

FÖRFATTARE: Gunvor Nordlund

LADDA NER
LÄSA ONLINE

1800-tal | Historikerbloggen

kluzcisguckwoun79a6g0la

Sudan i mitt hjärta : en berättelse om kulturmöten 1982 ...

En mysig kille som fastnade i hjärtat och kommer att finnas där lång tid framåt. ... om vi ville komma till Sudan. Vi har läst många berättelser om den bedrövliga båten, ... så åker vi imorgon mitt på dagen. Om vi ska göra en liten avslutning på Jordanien så kan vi säga så här: ...

RELATERADE BÖCKER