Tidiga kristna martyrer

Tidiga kristna martyrer är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Mikael Mosesson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Tidiga kristna martyrer online.

Rsfoodservice.se Tidiga kristna martyrer Image

Det har sagts att "martyrernas blod var utsädet som fick kristendomen att växa". Den här boken är en exposé över förföljelserna av kristna under de första århundradena e. Kr. Den görs med hjälp av antikens källtexter samt utdrag ur John Foxes klassiska "Book of Martyrs". Martyrberättelserna som har bevarats i den tidiga kristendomens litteratur är intensiva och dramatiska. De har här sammanställts i en volym för att skapa en helhetsbild. Boken är kronologiskt upplagd och för att vägleda mellan texterna ges sparsamma kommentarer. Den erbjuder ett fönster in i den tidiga kristna världen, men därtill även uppmuntran och inspiration för kristna av idag. Som en extra bonus riktad till den svenska läsekretsen ingår ett kapitel om Lucia, som dödades i början av -300-talet, och ett kapitel om svenska martyrer.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,56 MB

FILNAMN: Tidiga kristna martyrer.pdf

ISBN: 9789187593697

FÖRFATTARE: Mikael Mosesson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Tidiga kristna martyrer - Religionshistoria - häftad ...

Tidiga kristna martyrer e-bok. 105 kr. Det har sagts att "martyrernas blod var utsädet som fick kristendomen att växa". Den här boken är en exposé över förföljelserna av kristna under de första århundradena e. Kr. Den görs med hjälp av antikens källtexter samt utdrag ur John Foxes klassiska "Book of Martyrs".

Synonymer till martyr - Synonymer.se

Den erbjuder ett fönster in i den tidiga kristna världen, men därtill även uppmuntran och inspiration för kristna av idag. Som en extra bonus riktad till den svenska läsekretsen ingår ett kapitel om Lucia, som dödades i början av ­300-talet, och ett kapitel om svenska martyrer.

RELATERADE BÖCKER