Grottan Stora Förvar ? Historisk text från 1913 om Stora Karlsö-fynden

Grottan Stora Förvar ? Historisk text från 1913 om Stora Karlsö-fynden är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Bror Schnittger. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Grottan Stora Förvar ? Historisk text från 1913 om Stora Karlsö-fynden online.

Rsfoodservice.se Grottan Stora Förvar ? Historisk text från 1913 om Stora Karlsö-fynden Image

I grottan Stora Förvar gjorde man i slutet av 1800-talet några av de mest spännande fynden från svensk stenålder.Grottan var fylld av ett fyra meter tjockt lager av ben, aska, och skräp. Det var rena drömmen för arkeologerna som gjorde utgrävningen. Men trots att fynden gav massor av kunskaper om stenåldern och dess människor så hamnade alla anteckningar och ritningar i ett arkiv. Arkeologerna som gjorde utgrävningen avled innan de hann publicera sina kunskaper.Det dröjde mer än 20 år innan den första texten om grottan Stora Förvar publicerades i bokform. I den här e-boken kan du läsa den här originaltexten från 1913 i digital form.Texten skrevs av Bror Schnittger (1882-1924) som var en av sin tids främsta svenska arkeologer. Han var främst expert på forntida mynt samt forntidens försvarsanläggningar. Efter Schnittgers död år 1924 tog hans änka Hanna Rydh över arbetet med det omfattande materialet från grottan och publicerade flera böcker.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,83 MB

FILNAMN: Grottan Stora Förvar ? Historisk text från 1913 om Stora Karlsö-fynden.pdf

ISBN: 9789176770818

FÖRFATTARE: Bror Schnittger

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Grottan Stora Förvar - Historisk text från 1913 om Stora ...

Etikettarkiv: Stora förvar. Grottan stora förvar - Historisk text från 1913 om Stora Karlsö-fynden. Postat den 2016-01-11 av Henrik I grottan Stora Förvar gjorde man i slutet av 1800-talet några av de mest spännande fynden från svensk stenålder. Grottan var fylld av ett fyra meter tjockt lager av ben, aska, och skräp.

Ett fartyg från vikingatiden ? Fyndet av ... - Bokus.com

Grottan Stora Förvar - Historisk text från 1913 om Stora Karlsö-fynden Idrottsplatsen i våra hjärtan : en k-spaning på genuina idrottsplatser från söder till norr Hem ljuva hem : tavelbok - 20 ark att riva ut, färglägga och rama in

RELATERADE BÖCKER