Jag hade så mycket

Jag hade så mycket-boken skrevs 2020-05-12 av författaren Trude Marstein. Du kan läsa Jag hade så mycket-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Trude Marstein.

Rsfoodservice.se Jag hade så mycket Image

Monika är 13 år och vet att allt hon upplever kommer att tillhöra en annan tid. Hon är 27 och en äldre professors älskarinna. Hon är 37 och bor hos Geir, de har Maiken som rytmiskt suger på sin napp och saknar hår i nacken. Monika är också 46, har en bakgård med höns och tycker att livet består av hopplösa försök till gemenskap. Hon är 50 år och möter sin mors ansikte i spegeln över grönsaksdisken i mataffären. "Jag hade så mycket" är en roman om längtan efter passion och mening, men också om känslan av att allting glappar, att ingenting går att hålla kvar och att man kanske varken vill eller kan höra ihop med någon. "Jag hade så mycket är en imponerande tät, skarpögd och intensiv roman om samtida kvinnoliv i ett väloljat Medelklass-Norge, ett liv som Marstein skärskådar i alla dess typiska och dråpliga aspekter." Pia Bergström, Aftonbladet "Berättaren gör för varje kapitel ett nedslag i huvudpersonen Monikas liv: Monika tretton år, Monika tjugo, tjugosju, trettiosju, fyrtiosex, femtio, femtiofyra, snart närmar hon sig sextio. I alla åldrar är närvarokänslan total, temperamentet förändras i takt med åren, och översättaren Lotta Eklund har lyckats få fram den säregna intensiteten." Aase Berg, Dagens Nyheter "Så in i döden bra" Ulrika Kärnborg, Expressen "Trude Marstein skriver fantastiskt lätt - förstå mig rätt; det är filmiskt, detaljrikt, men aldrig banalt." Elin Claeson, Sveriges Radio P1 "Det är en både vacker och djupt berörande roman, om att försöka leva så fullt som möjligt - och kanske gå miste om det viktigaste." Margaretha Levin Blekastad, Länstidningen Södertälje

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,92 MB

FILNAMN: Jag hade så mycket.pdf

ISBN: 9789100184650

FÖRFATTARE: Trude Marstein

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Så blir årets "Så mycket bättre" - HD

Jag hade så mycket. En roman om längtan efter passion och mening, men också om känslan av att allting glappar, att ingenting går att hålla kvar och att man kanske varken vill eller kan höra ihop med någon.

Grottdykaren: Så mycket hade kunnat gå fel

"Jag hade så mycket" handlar om Monika - en vanlig, norsk medelklasskvinna född i början av 1970-talet - och följer henne genom hennes liv, inte från vaggan till graven, men från tonårstidens slippriga stallromanser till medelålderns milda resignation. Vad vet vi om oss själva eller om andra? Ingenting.

RELATERADE BÖCKER