Kastellet : berättelse

Kastellet : berättelse-boken skrevs 2014-12-19 av författaren Vibeke Olsson. Du kan läsa Kastellet : berättelse-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Vibeke Olsson.

Rsfoodservice.se Kastellet : berättelse Image

Freiatto står på post i vinternatten. Träkolsröken stiger högt över byns låga korsvirkeshus och soldatbarackernas jämna rader. Kastellet som är det romerska imperiets sista utpost ligger på en brant höjd. På andra sidan gränsen är barbarernas land. Året är 138 e Kr, Antoninus Pius första år som kejsare. Det är två månader sedan den unge mannen med det blossande födelsemärket på höger kind tog värvning. Den svåra barndomen ligger bakom honom. Han har sluppit kamraternas spe och blivit människa bland människor. Helt annorlunda ser den jämnårige tribunen Camillus värld och villkor ut. I plymprydd hjälm för denne adelsman från Rom befälet över kohorten. Det är hans första uppdrag i statens tjänst, inkörsporten till en utstakad ämbetsmannakarriär. Vibeke Olssons historiska roman Kastellet återger på ett oerhört levande sätt vardagens sysslor, dofter och ljud i ett romerskt härläger långt tillbaka i historien. Men människors smärta och lust, drömmar och prövningar tycks tidlösa.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,57 MB

FILNAMN: Kastellet : berättelse.pdf

ISBN: 9789100151492

FÖRFATTARE: Vibeke Olsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Kastellet (Köpenhamn, Danmark) - omdömen - Tripadvisor

Torbjörn Kastell är ledamot av kulturnämnden för Malmö Stad för Sverigedemokraterna. Han satt i partistyrelsen från 1995 till 2004 som bland annat partisekreterare och andre vice ordförande. Han har tidigare studerat vid journalisthögskolan i Sundsvall och lärarhögskolan i Stockholm med inriktning på historia och religion. Torbjörn ...

En lugn oas i stadens myller - Omdömen - Kastellet ...

När jag 1tio år senare i Astrid Lindgrens Värld, på nytt kom i kontakt med hennes berättelser så blev det än mer tydligt. Bröderna Lejonhjärta är en enastående berättelse. Teatersmedjan en fantastisk förening och Kastellet ÄR Nangijala. Det är med stor glädje jag ser att Teatersmedjan frodas och utvecklas.

RELATERADE BÖCKER