Flickebarnet Signe

Flickebarnet Signe-boken skrevs 2019-09-19 av författaren Ragnar A Söderling. Du kan läsa Flickebarnet Signe-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Ragnar A Söderling.

Rsfoodservice.se Flickebarnet Signe Image

Boken är första delen i en romantrilogi inspirerad av ett sant kvinnoöde som utspelade sig från 1881 till 1945. I del ett av trilogin följer vi Signe under hennes tjugofyra första levnadsår. Det är i mitten av mars 1881 när Signes mor lämnar henne till fosterföräldrarna i Lillhärdal. Hon blir stängt religiöst uppfostrad av kyrkoherdeparet men hennes liv blir ett annat än vad de tänkt sig. Ragnar A. Söderling debuterar som romanförfattare med Flickebarnet Signe. Under 1988 till 1992 bodde han i Tällberg i Dalarna. Vid Siljans strand låg ett hotell med namnet Siljansgården. Det fungerade då som ett pensionat/vandrarhem men hade under 1930- och 40 talet varit ett kulturcenter där många intellektuella vistats på seminarier. Verksamheten hade drivits av Harald Alm och hans äldre fru Signe Bergner-Alm. Signe hade fötts som oäkta dotter och vuxit upp som fosterdotter hos prästfamiljen. Hon hade sedan gift sig tre gånger och ett antal år levt i Kina. Ragnar fascinerades av hennes levnadsöde och tyckte någon borde skriva en roman baserat på hennes liv. Han tipsade en del vänner om idén att göra en roman eller film men fick alltid svaret "gör det själv" eller "kom med ett synopsis". Då han inte upplevde att det var hans uppgift blev det bara en tanke. Någon månad innan Ragnar skulle gå i pension, från en tjänst som lektor i entreprenörskap vid Lunds universitet, kom en kollega in och frågade "Ragnar, vad skall du göra när du går i pension?". Svaret blev "Jag har inga sysselsättningsproblem men skulle jag få det kan jag ju alltid skriva den roman som jag pratat om i 25 - 30 år." "Vad är det?" frågade hon och han berättade det han visste om Signes liv. Hennes reaktion var: "Det där borde du söka stipendium för". Ragnar var tveksam men gjorde en stipendieansökan och fick ett stipendium för att kartlägga ett människoöde i syfte att skriva en roman baserat på det. Det visade sig att det fanns ett stort antal brev, almanacksanteckningar mm. bevarade vilket kom att innebära att Ragnar under flera år ägnat stor del av sin vakna tid tillsammans med en död kvinna. Hennes liv var mycket mer äventyrligt än han anat. Ett första resultat av den samvaron har nu blivit romanen Flickebarnet Signe.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,83 MB

FILNAMN: Flickebarnet Signe.pdf

ISBN: 9789198532302

FÖRFATTARE: Ragnar A Söderling

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Läsarkommentarer - Flickebarnet Signe - Bokförlaget VIDEPRO

Böcker på nätet. Shopello har Sveriges mest kompletta utbud av allt inom läsning. Fynda det senaste inom böcker, spännande deckare, roliga komedier och intressanta biografier. Du hittar även ljudböcker. Hos Shopello finns något för alla, veckans kap är bara några klick iväg.

E-böcker / Romaner

Böcker på nätet. Shopello har Sveriges mest kompletta utbud av allt inom läsning. Fynda det senaste inom böcker, spännande deckare, roliga komedier och intressanta biografier. Du hittar även ljudböcker. Hos Shopello finns något för alla, veckans kap är bara några klick iväg.

RELATERADE BÖCKER