Lenins resa

Lenins resa-boken skrevs 2017-02-14 av författaren Merridale Catherine. Du kan läsa Lenins resa-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Merridale Catherine.

Rsfoodservice.se Lenins resa Image

En oförglömlig resa i Lenins spår! Upptakten till revolutionen 1917. Lenin befann sig i landsflykt i det neutrala Schweiz när han fick veta att den ryske tsaren blivit avsatt. Han bestämde sig genast för att återvända till sitt hemland. Detta blev startskottet för en händelsekedja som skulle komma att avgöra ryska revolutionen. I Lenins resa skildrar Catherine Merridale upptakten till ryska revolutionen genom att berätta om Lenins resa genom Europa till Ryssland mitt under brinnande världskrig; en resa som tog honom från Zürich till Petrograd (Sankt Petersburg) via bland annat Trelleborg, Stockholm, Boden och Haparanda. Genom att själv återskapa och personligen göra om Lenins resa, dag för dag, har Merridale lyckats skapa en oförglömlig och ingående skildring av de historiska passagerarna på tåget och de många händelser som ledde fram till kommunisternas maktövertagande för ett sekel sedan. Catherine Merridale är historiker och prisbelönt författare. På svenska finns sedan tidigare hennes kritikerrosade böcker Ivans krig (2010) och Kreml (2014). Pressröster om boken: »Catherine Merridale, en av de främsta historikerna specialiserade på Ryssland, kombinerar tankeväckande fakta med stor inlevelseförmåga [?] utmärkt!» The Economist om Lenins resa (2017) »Missade min hållplats vid två tillfällen på grund av den här boken, vilket inte hör till vanligheten när det gäller historieböcker [?] Detta är en juvel, där [Merridale] visar prov på sin begåvning, sitt omdöme och sin känsla för intressanta detaljer [?] strålande! The Times om Lenins resa (2017) »Kreml anknyter till viktiga händelser idag [?] 800 år av rysk historia på ett lättfattligt och bra sätt ? vilket gör boken väldigt unik. » Magnus Utvik, Gomorron Sverige, om Kreml (2014) »För läsare i väst är Ivans krig en guldgruva av tänkvärda observationer om den tämligen okända östfronten under andra världskriget. Merridale skildrar de stora händelserna utifrån soldaternas perspektiv. Otaliga mikrohistorier ger ett välkommet komplement till traditionell militärhistoria.» Svenska Dagbladet om Ivans krig (2010)

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,39 MB

FILNAMN: Lenins resa.pdf

ISBN: 9789175455242

FÖRFATTARE: Merridale Catherine

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Lenins resa: Den svenska diagonalen - Nya Tider

Synpunkter på Lenins resa Målning av MG Sokolov som ska visa Lenins ankomst med tåg till Petrograd i april 1917. Bakom Lenin står Stalin, vilket är en historieförfalskning - Stalin var inte där. Men när tavlan målades (1937) var det politiskt opportunt (kanske t o m nödvändigt) att framhålla Stalin.

Lenins resa : vägen till revolutionen 1917 av Catherine ...

Håller just nu på att läsa boken LENINS RESA av Catherine Merridale och det är en mycket intressant bok. Den säger en del om författarinnan också. Hon studerade vid ett Sovjetiskt universitet på 1980-talet och var dessförinnan mycket intresserad av Sovjetunionen av samma skäl som många extremröda i Sverige, d v s av politiska skäl.

RELATERADE BÖCKER