Den afrikanska farmen

Den afrikanska farmen-boken skrevs 2016-11-21 av författaren Karen Blixen. Du kan läsa Den afrikanska farmen-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Karen Blixen.

Rsfoodservice.se Den afrikanska farmen Image

"Jag hade en farm i Afrika vid foten av berget Ngong." Så lyder den berömda öppningen i Karen Blixens minnesroman Den afrikanska farmen. Romanen handlar om de 17 åren, från 1914 till 1931, då Karen Blixen drev en kaffefarm i det nuvarande Kenya. Blixen såg dessa år som några av de rikaste i sitt liv. Hon älskade det afrikanska landskapet och var betagen av de vilda djuren och hon fick dessutom god kontakt med de infödda, varav hon med flera knöt starka vänskapsband. Det var också i Afrika, som hon mötte äventyraren Finch-Hatton, som hon hade en romans med. Den afrikanska farmen skapade grunden för Sydney Pollacks kända film Mitt Afrika (1985) med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Den var nominerad till elva Oscars och tilldelades sju, däribland för bästa film."Ett av världslitteraturens mästerverk." - Per Wästberg"En oförglömlig historia som fascinerat generation efter generation." - Aftonbladet"Hennes tillstramade epik gör linjespelet tydligare och berättelserna sugs in mot en inre, djupliggande brännpunkt. Hennes berättelser både flyr och lämnar ut sig åt läsaren i en rytmisk rörelse." - Kristianstadsbladet"Hennes känsla för de infödda, hennes sinne för det afrikanska landskapet och inte minst skildringarna av en kolonial värld för nästan 100 år sedan gör boken läsvärd i högsta grad." - Tranås-Posten

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,86 MB

FILNAMN: Den afrikanska farmen.pdf

ISBN: 9788771831627

FÖRFATTARE: Karen Blixen

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Boktipset - Den afrikanska farmen

Den afrikanska farmen. av Karen Blixen Artur Lundkvist Monica Einarson (Ljudbok, E-media, E-ljudbok, strömmande) 2016, Svenska, För vuxna "Jag hade en farm i Afrika vid foten av berget Ngong." Så lyder den berömda öppningen i Karen Blixens minnesroman Den afrikanska farmen.

Den afrikanska farmen (Ljudbok MP3 CD, 2016) • Se priser ...

"Jag hade en farm i Afrika vid foten av berget Ngong." Så lyder den berömda öppningen i Karen Blixens minnesroman Den afrikanska farmen. Romanen handlar om de 17 åren, från 1914 till 1931, då Karen Blixen drev en kaffefarm i det nuvarande Kenya.

RELATERADE BÖCKER