Retorik i skolan : en grundläggande arbetsmodell i 12 steg

Retorik i skolan : en grundläggande arbetsmodell i 12 steg är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Karin Beronius,Lena Nilsson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Retorik i skolan : en grundläggande arbetsmodell i 12 steg online.

Rsfoodservice.se Retorik i skolan : en grundläggande arbetsmodell i 12 steg Image

Retorikundervisningen ska vara ett praktiskt "verktyg" för alla stadier och alla ämnen i skolan. Även om boken främst riktar sig till grundskolans åk 4-9, kan den användas också på gymnasiet som en inkörsport till arbetet med retorik. Den är så enkel att använda att man, även om man aldrig tidigare har arbetat med retorik, tillsammans med eleverna kan arbeta sig fram genom boken - samtidigt som man lär sig ha riktigt roligt tillsammans. I 12 steg går vi igenom retorikens grundbegrepp och beprövade arbetsmetoder. Till boken hör en hemsida, där du kan ladda ner övningar och arbetsmaterial, samt diskutera både ämne och övningar. Läs mer på www.retoriki12steg.se Enligt läroplanen ska undervisningen i svenska ge eleverna möjlighet att utveckla språket för att tänka, kommunicera och lära. Retorik är kunskap för livet - och vi menar att det är lika viktigt som att lära sig skriva. Att arbeta med språket, "språkandet", att kunna hålla tal, anföranden och presentationer, att kunna tala, lyssna, samtala och argumentera, är en kunskap som borde höra till de grundläggande färdig heterna i dagens kommu nikationssamhälle, en praktisk kunskap till nytta och glädje genom hela utbildningstiden - såväl under skoltid som fritid - från grundskola upp till högskolenivå och därefter i både yrkes- och privatliv. Ur Introduktionen

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,98 MB

FILNAMN: Retorik i skolan : en grundläggande arbetsmodell i 12 steg.pdf

ISBN: 9789186093259

FÖRFATTARE: Karin Beronius,Lena Nilsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Retorik i skolan - Skandinavisk retorik

En bok skriven på ett klart språk av två erfarna pedagoger. Den lever verkligen upp till undertiteln: En grundläggande arbetsmodell i 12 steg. Full med övningar som verkligen stimulerar till muntligt berättande. Ytterst användbar. Stimulerande. Konkret. Per Gustavsson. Beronius, Karin & Nilsson, Lena: Retorik i skolan. Retorikförlaget.

retorik | Adlibris

Retorik i skolan en grundläggande arbetsmodell ... av Karin Beronius (Bok) 2014, ... Boken går steg för steg igenom hur det är att möta en grupp åhörare och föra dem från sund skepsis till övertygelse. ... (12) Kommunikationspsykologi (12) Språkundervisning (11)

RELATERADE BÖCKER