Swede Hollow

Vill du läsa Swede Hollow pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Ola Larsmo. Att läsa Swede Hollow online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Swede Hollow Image

"Swede Hollow" är en ravin mitt i St Paul, Minnesota. Idag är den öde. Men vid sekelskiftet 1800--1900 bodde mer än tusen svenskar i en slum som stadens myndigheter beskrevs som ett pesthål. Barnadödligheten var hög, döden i arbetsolyckor likaså. Här samlades några av den miljon svenska migranter som aldrig lyckats ta sig in i det nya samhället - illa sedda av såväl amerikaner som mer väl lottade svenska migranter. Vi känner dem till namnen, inte mer. Människorna i ravinen är några av de svenskar vi sorterat bort ur vår gemensamma historia. Vi har valt att inte se dem, för deras erfarenheter gör något med vår självbild. Men då världen åter präglas av migration och folkvandring stiger de fram på nytt och vill bli sedda. I Swede Hollow samlas vintern 1897 en brokig skara av människor, som endast har det gemensamt att de fallit ur ett Sverige i stark förändring. Familjen Björn från Örebro flyr från en katastrof. David Lundgren jagar en förlorad och hopplös kärlek. Den föräldralösa Inga från Dalsland söker större frihet och kontroll över sitt eget liv. De möter en verklighet präglad av hårda arbetsvillkor, sjukdom och plötsliga utbrott av naket våld - men de kom att tillsammans bygga sig ett liv i utkanten av den framväxande industristaden St Paul, illa sedda och utsatta för omvärldens förakt, men med drömmar om att "ta sig upp på gatan". Deras drömmar tar sig olika uttryck, men lever och verkar ända in i vår tid.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,91 MB

FILNAMN: Swede Hollow.pdf

ISBN: 9789100139681

FÖRFATTARE: Ola Larsmo

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Restaurang Swede Hollow - Hotel C Stockholm

"Swede Hollow" är ett lågmält och innerligt porträtt av svenskarna i den nya världens slum - och en bekräftelse på romanens styrka som konstform, skriver

Swede Hollow - E-bok - Ola Larsmo (9789100168216) | Bokus

Swede Hollow är en roman av Ola Larsmo utgiven 2016 som handlar om svenska invandrare som bosätter sig i området Swede Hollow i Saint Paul, Minnesota, och deras kamp för att skapa ett nytt och bättre liv för sig och sina barn. [1] [2] Det är en skönlitterär bok som bottnar i Larsmos efterforskningar kring Swede Hollow och som framför allt tecknar områdets historia.

RELATERADE BÖCKER