På väg till presidenten

Vill du läsa På väg till presidenten pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Stig Holmqvist. Att läsa På väg till presidenten online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se På väg till presidenten Image

För drygt 40 år sedan var Afrika hoppets och löftenas kontinent. Överallt i de nyblivna självständiga staterna sökte man en väg bort ur den koloniala historien. Då börjar också författaren och dokumentärfilmaren Stig Holmqvist att resa och återkommande leva i Afrika, framför allt i de östra delarna. Vårt land måste vi bygga med hängivelse och hårt arbete, sade president Nyerere i Tanzania på den tiden. Holmqvist har under åren färdats mellan hönshus och palats, han har levt bladn fattiga bergsbönder och har vandrat med savannens boskapsfolk. Han har mött despoter som slagit sina länder och folks liv i spillror Ugandas Idi Amin, Guineas Sékon Touré, Zimbabwes Robert Mugabe. Härskare som alla bidragit till bilden av en kontinent i ständigt kaos. Även Nyereres vision om ujamaa, den afrikanska socialismen, har bleknat med åren, även om man idag börjar återupptäcka hans tankar. Stig Holmqvist med många uppmärksammade dokumentärfilmer om främst Afrika och ett flertal böcker med samma tema, senast På Berheidas tid, tillsammans med hustrun Aud Talle, har skrivit ett stycke personlig historia. Men det är också politisk historia och reseberättelse, allt grundat på kunskap och närvaro.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,30 MB

FILNAMN: På väg till presidenten.pdf

ISBN: 9789173312653

FÖRFATTARE: Stig Holmqvist

LADDA NER
LÄSA ONLINE

På väg till presidenten - Stig Holmqvist - Bok ...

- Låt oss säga till dem i kväll att hjälp är på väg. Att de inte är ensamma. Att detta land, denna senat, denna regering, finns här för dem i en tid av svåra behov.

Enskilda vägar | Lantmäteriet

På väg till presidenten. av Stig Holmqvist (Bok) 2010, Svenska, För vuxna Ämne: 1900-talet, 1945-, Afrika, Historia, ... Reservation är inte möjlig på grund av den rådande situationen med coronaviruset. Mer information hittar du här. ... Till toppen av sidan ...

RELATERADE BÖCKER