På väg till presidenten

På väg till presidenten-boken skrevs 2010-05-18 av författaren Stig Holmqvist. Du kan läsa På väg till presidenten-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Stig Holmqvist.

Rsfoodservice.se På väg till presidenten Image

För drygt 40 år sedan var Afrika hoppets och löftenas kontinent. Överallt i de nyblivna självständiga staterna sökte man en väg bort ur den koloniala historien. Då börjar också författaren och dokumentärfilmaren Stig Holmqvist att resa och återkommande leva i Afrika, framför allt i de östra delarna. Vårt land måste vi bygga med hängivelse och hårt arbete, sade president Nyerere i Tanzania på den tiden. Holmqvist har under åren färdats mellan hönshus och palats, han har levt bladn fattiga bergsbönder och har vandrat med savannens boskapsfolk. Han har mött despoter som slagit sina länder och folks liv i spillror Ugandas Idi Amin, Guineas Sékon Touré, Zimbabwes Robert Mugabe. Härskare som alla bidragit till bilden av en kontinent i ständigt kaos. Även Nyereres vision om ujamaa, den afrikanska socialismen, har bleknat med åren, även om man idag börjar återupptäcka hans tankar. Stig Holmqvist med många uppmärksammade dokumentärfilmer om främst Afrika och ett flertal böcker med samma tema, senast På Berheidas tid, tillsammans med hustrun Aud Talle, har skrivit ett stycke personlig historia. Men det är också politisk historia och reseberättelse, allt grundat på kunskap och närvaro.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,28 MB

FILNAMN: På väg till presidenten.pdf

ISBN: 9789173312653

FÖRFATTARE: Stig Holmqvist

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Enskilda vägar | Lantmäteriet

Presidenten väljs för fyra år och kan omväljas för ytterligare en period. Denna tidsperiod kan rubbas om presidenten dör under mandatperioden (som Kennedy 1963) eller hotas med riksrätt och tvingas avgå, som i fallet med Nixon 1974. Presidenten kan avsättas endast på grund av ämbetsmannabrott.

10 frågor om presidentens makt | Vetamix | svenska.yle.fi

På väg till presidenten Författar-presentation: Stig Holmqvist: Inbunden. Finns i lager, 271 kr. För drygt 40 år sedan var Afrika hoppets och löftenas kontinent. Överallt i de nyblivna självständiga staterna sökte man en väg bort ur den koloniala historien.

RELATERADE BÖCKER