Bryt det sista tabut

Vill du läsa Bryt det sista tabut pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Borelius Maria. Att läsa Bryt det sista tabut online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Bryt det sista tabut Image

Det är dags att människor slutar skämmas för psykiatriska diagnoser - det måste bli lika okej att ha panikångest som att ha diabetes. Det måste bli lika okej att äta antidepressiva som att ta blodtryckssänkande. Bryt det sista tabutvill vädra ut skammen genom att humanisera, informera, ge perspektiv och hopp. Psykisk sjukdom finns i alla kulturer och beror på både arv och miljöfaktorer. De sista 60 åren har läkarvetenskapen stormat fram på området och kan idag både bota och normalisera. Antidepressiva och antipsykotiska läkemedel har ökat livskvaliteten och minskar antalet självmord dramatiskt. Inom psykoterapin har framförallt KBT-terapin fått stora framgångar när det gäller att behandla ångest, depression och fobier.De mentala sjukdomarna är idag den största sjukdomsgruppen i Sverige. En av tre sjukskrivna idag har en psykiatrisk diagnos. Depression, ångest, utbrändhet, ADHD och ätstörningar drabbar i olika former varje familj. Kostnaden i Sverige idag är ca 60 miljarder kronor årligen för vård och sjukskrivningar. Mer kunskap om detta behövs och framför allt att tabut kring psykisk ohälsa försvinner.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,87 MB

FILNAMN: Bryt det sista tabut.pdf

ISBN: 9789127136175

FÖRFATTARE: Borelius Maria

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Bryt det sista tabut by Maria Borelius · OverDrive ...

Bryt det sista tabut mental ohälsa ut ur garderoben! av Maria Borelius (Bok) 2013, Svenska, För vuxna Psykisk sjukdom finns i alla kulturer och beror på både arv och miljöfaktorer. De psykiska sjukdomarna är idag den största sjukdomsgruppen i Sverige.

Psykisk smärta det sista tabut. - Sydsvenskan

I Maria Borelius bok Bryt det sista tabut gör hon upp med stigmatiseringen av psykisk sjukdom. Hennes egen historia ger henne en unik möjlighet att berätta om problemet ur ett politiskt, vetenskapligt och personligt perspektiv. Hon gör det med den äran. Maria Borelius är vetenskapsjournalist, biolog och före detta handelsminister.

RELATERADE BÖCKER