Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik

Vill du läsa Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Anne Eriksen,Jan Garnert,Torunn Selberg. Att läsa Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik Image

Hur används historia och vad är det som avgör att vissa delar av historien lyfts fram medan andra faller i glömska? På Gotland iscensätts varje sommar en medeltidsvecka, pilgrimsklädda vandrare styr årligen sina steg mot Trondheim och i Liverpool pekar guider ut vanliga bostadshus och pubar som musikhistoria. Alla tre är exempel på hur vi gör vår historia till en del av samtiden: som iscensättningar av historiska händelser, vandringar eller berättelser. Historien in på livet är ett inlägg i debatten om hur historia används och om de maktspel som ligger bakom besluten om vilka delar av historien som lyfts fram. I Historien in på livet delger författarna sina forskningsresultat inom det gemensamma projektet "Traditionalisering".

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,80 MB

FILNAMN: Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik.pdf

ISBN: 9789187121029

FÖRFATTARE: Anne Eriksen,Jan Garnert,Torunn Selberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Vol 87 Nr 2 (2004) | RIG - Kulturhistorisk tidskrift

Modernisering och kulturarv. Essäer och uppsatser. Stockholm: Symposion. 9-40; 61-124; ... Historien in på livet. Diskussioner om kulturarv och minnespolitik. Lund: Nordic Academic press. 277 s ... om problematiska kulturarv. Stockholm: Carlsson s7-24; 42-65; ...

Tekniska museet : Sök

Webbplatsen använder sig av kakor (cookies) för olika funktioner och för att ge en bra användarupplevelse. ... Historien in på livet. Undertitel: diskussioner om kulturarv och minnespolitik. Språk: Svenska. Publiceringsår: 2012.

RELATERADE BÖCKER