Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik

Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik-boken skrevs 2017-01-10 av författaren Anne Eriksen,Jan Garnert,Torunn Selberg. Du kan läsa Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Anne Eriksen,Jan Garnert,Torunn Selberg.

Rsfoodservice.se Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik Image

Hur används historia och vad är det som avgör att vissa delar av historien lyfts fram medan andra faller i glömska? På Gotland iscensätts varje sommar en medeltidsvecka, pilgrimsklädda vandrare styr årligen sina steg mot Trondheim och i Liverpool pekar guider ut vanliga bostadshus och pubar som musikhistoria. Alla tre är exempel på hur vi gör vår historia till en del av samtiden: som iscensättningar av historiska händelser, vandringar eller berättelser. Historien in på livet är ett inlägg i debatten om hur historia används och om de maktspel som ligger bakom besluten om vilka delar av historien som lyfts fram. I Historien in på livet delger författarna sina forskningsresultat inom det gemensamma projektet "Traditionalisering".

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,75 MB

FILNAMN: Historien in på livet : diskussioner om kulturarv och minnespolitik.pdf

ISBN: 9789187121029

FÖRFATTARE: Anne Eriksen,Jan Garnert,Torunn Selberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

LIBRIS - Historien in på livet

I det första delmomentet, Kulturhistoria och historiebruk I 3 hp, studeras hur etnologer arbetar med historiskt material utifrån olika metoder, kulturanalytiska perspektiv, begrepp och frågeställningar. Det andra delmomentet, Kulturhistoria och historiebruk II 4,5 hp, behandlar bruk av historia och kulturarv i både teori och konkreta exempel.

Kursplan för Att gestalta det förflutna - Uppsala universitet

diskussioner om kulturarv och minnespolitik. av Jan Garnert Torunn Selberg Anne Eriksen (E-media, E-bok, EPUB) 2012 ... Historien in på livet är ett inlägg i debatten om hur historia används och om de maktspel som ligger bakom besluten om vilka delar av historien som lyfts fram.

RELATERADE BÖCKER