Drottningholm och Lovö : ett porträtt av Sveriges första världsarv och en unik ö

Drottningholm och Lovö : ett porträtt av Sveriges första världsarv och en unik ö-boken skrevs 2016-01-30 av författaren Claes Lindahl. Du kan läsa Drottningholm och Lovö : ett porträtt av Sveriges första världsarv och en unik ö-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Claes Lindahl.

Rsfoodservice.se Drottningholm och Lovö : ett porträtt av Sveriges första världsarv och en unik ö Image

Det här är en bok om Sveriges första världsarv och den unika ö som detta ligger på. En bok om öns historia men också om en rad personligheter som lever och har levt på denna ö. Inte bara Gustav Vasa som lade grunden för vad ön är idag, egensinniga drottningar som satte sin prägel på Drottningholms slott eller kungar som Gustav III som gjorde platsen till dåtidens kulturella centrum i Sverige.På Lovö har också en rad andra kulturpersonligheter satt sin prägel. Författare som Bellman, Strindberg, Hjalmar Söderberg och Olof Lagercrantz har skrivit om platsen, konstnärer som Evert Lundquist och Ilhan Koman verkade här, och arkitekter som Ralph Erskine, Peter Celsing och Tengboms ritade och bodde här. Lovö med dess slott är en pärla en halvtimme från Stockholms centrum, en oas som är berömd från Argentina till Kina.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,71 MB

FILNAMN: Drottningholm och Lovö : ett porträtt av Sveriges första världsarv och en unik ö.pdf

ISBN: 9789186555023

FÖRFATTARE: Claes Lindahl

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Världsarv Engelsbergs bruk av Thomas Brännström (Bok)

Det här är en bok om Sveriges första världsarv och den unika ö som detta ligger på. En bok om öns historia men också om en rad personligheter som lever och har levt på denna ö. Inte bara Gustav Vasa som lade grunden för vad ön är idag, egensinniga drottningar som satte sin prägel på Drottningholms slott eller kungar som Gustav III som gjorde platsen till dåtidens kulturella ...

Drottningholm och Lovö - Nättidningen Svensk Historia

Drottningholm och Lovö ett porträtt av Sverige ... av Claes Lindahl (Bok) 2015, ... Svenska världsarv från istid till nutid. av Jonas Skogsberg (Bok) ... Josabeth Sjöbergs Stockholm en unik bildskatt ... av Hans Öjmyr (Bok) 2016, Svenska, För vuxna.

RELATERADE BÖCKER