Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv

Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Ann-Cathrin Jönsson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv online.

Rsfoodservice.se Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv Image

Stroke är en av våra stora folksjukdomar och den sjukdom som orsakar flest vårddagar i vårt land. Oavsett vilken profession vi tillhör inom vård och omsorg möter vi därför människor som drabbats av stroke i prehospital vård, primärvård, sjukhusvård, och kommunal vård och omsorg. Stroke är en sjukdom som drabbar individer på olika sätt relaterat till var hjärnskadan är belägen. Syftet med denna bok är att belysa hur ett insjuknande i stroke kan upplevas, hur vårdprocessen bedrivs ur ett multidisciplinärt perspektiv samt att få del av hur livet kan påverkas när en närstående drabbas av stroke. I det multidisciplinära teamet ingår i denna bok arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, logopeder, läkare, neuropsykolog, sjukgymnaster, sjuksköterskor, tandhygienist och tandläkare. Boken har som helhet ett patientnära perspektiv. Målgrupp är universitets- och högskolestuderande inom de olika yrkesgrupperna, men även andra som vill veta mer om hur sjukdomen påverkar människors liv och de möjligheter som finns till återhämtning efter stroke.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,53 MB

FILNAMN: Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv.pdf

ISBN: 9789144068121

FÖRFATTARE: Ann-Cathrin Jönsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv

Pris: 455 kr. Häftad, 2012. Skickas inom 1-3 vardagar. Köp Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv av Ann-Cathrin Jönsson på Bokus.com.

Ny bok tar helhetsgrepp om strokevården | Medicinska ...

Hjärntrötthet är ett symptom som kommer efter bla. en stroke och bo-ken ger en fyllig översikt på problemet. Det är ett osynligt handikapp som är mycket vanligt vid skada eller sjukdom i nervsystemet. Det finns en självskattningsskala i slutet av boken och många referenser. Stroke : patienters, närståendes och vårdares perspektiv (2012)

RELATERADE BÖCKER