Audit & Dudit : identifiera problem med alkohol och droger

Audit & Dudit : identifiera problem med alkohol och droger är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Anne H Berman,Peter Wennberg,Håkan Källmén. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Audit & Dudit : identifiera problem med alkohol och droger online.

Rsfoodservice.se Audit & Dudit : identifiera problem med alkohol och droger Image

Formulären AUDIT och DUDIT är evidensbaserade och lättillgängliga verktyg som identifierar problematiskt alkohol- och drogbruk och ger ett bra underlag för dialog mellan behandlare och klient/patient. AUDIT och DUDIT rekommenderas som förstahandsval för screening (identifiering) i Socialstyrelsens riktlinjer för missbruks- och beroendevård.AUDIT & DUDIT - Identifiera problem med alkohol och droger är en handbok som tar upp användning, poängsättning och tolkning av formulären samt olika alternativ för att gå vidare vid positivt utfall. Den presenterar också hur man kan samtala kring resultatet och hur vidare utredning, diagnostisering och uppföljning går till.Boken vänder sig till behandlare och rådgivare inom bland annat primärvård, mödravård, psykiatri, beroendevård, elevhälsa, socialtjänst och kriminalvård.Om författarnaFörfattare är Anne H. Berman, leg. psykolog och docent i klinisk psykologi vid Karolinska Institutet, Peter Wennberg, docent i psykologi vid Stockholms universitet samt Håkan Källmén, docent i psykologi vid Uppsala universitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,35 MB

FILNAMN: Audit & Dudit : identifiera problem med alkohol och droger.pdf

ISBN: 9789177410041

FÖRFATTARE: Anne H Berman,Peter Wennberg,Håkan Källmén

LADDA NER
LÄSA ONLINE

PDF Screening och utredning av alkohol- och drogproblem

Testinstrument AUDIT och DUDIT. Testinstrument AUDIT och DUDIT används för att identifiera problem med alkohol och droger. Formulären AUDIT och DUDIT är evidensbaserade och lättillgängliga verktyg som identifierar problematiskt alkohol- och drogbruk och ger ett bra underlag för dialog mellan behandlare och klient/patient.

alkohol och droger | Adlibris

Sjukdom & missbruk: sociala aspekter

RELATERADE BÖCKER