Ebbas bok

Ebbas bok är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Maria Gustavsdotter. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Ebbas bok online.

Rsfoodservice.se Ebbas bok Image

Historisk romanläsning när den är som bäst! Den tredje delen i Maria Gustavsdotters uppskattade serie om tre prästdöttrar under 1600-talet.När Bohuslän i februari 1658 blir svenskt växer missnöjet mot det nya styret. Livet är hårt för de många fattiga bohuslänningarna.I Morlanda prästgård bor Ebba kvar. Hennes äldre systrar har sedan länge lämnat hemmet och även Ebba drömmer om ett annat liv. Hon vill komma bort från den virriga styvmodern och bort från den skrämmande prästen Jostein Erlendsen som envisas med att de ska gifta sig. Ebba använder sin sjukdom som ursäkt och tillbringar dagarna vid vävstolen, bara där känner hon sig lycklig. Så småningom inser Ebba att hon är förälskad men föremålet för hennes kärlek är redan gift ...Ebbas bok tar vid där Katarinas bok slutar och utgör tredje delen i Maria Gustavsdotters färgstarka och dramatiska släktkrönika. Med känsla för tidstrogna miljöer och detaljer målar Maria Gustavsdotter upp en fascinerande värld med starka kvinnoporträtt.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,76 MB

FILNAMN: Ebbas bok.pdf

ISBN: 9789177891970

FÖRFATTARE: Maria Gustavsdotter

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Ebbas bok - Maria Gustavsdotter - Bok | Akademibokhandeln

I Ebbas bok blir Ebba så blek och försvinner när det är så många kapitel om de andra starka systrarna och hur det går för dem. Det är inte lätt att vara yngst, sjuklig och inte ha någon att riktigt ty sig till. På sätt och vis vill jag ta parti för henne men det blir ändå inte så.

Ebbas bok av Maria Gustavsdotter - LitteraturMagazinet

Ebbas bok tar vid där Katarinas bok slutar och utgör tredje och avslutande delen i Maria Gustavsdotters färgstarka och dramatiska släktkrönika om tre prästdöttrar. Med känsla för tidstrogna miljöer och detaljer målar Maria Gustavsdotter upp en fascinerande värld med starka kvinnoporträtt.

RELATERADE BÖCKER