Blodsbunden

Vill du läsa Blodsbunden pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Augustin Erba. Att läsa Blodsbunden online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Blodsbunden Image

Mitt i en nedgången förort bor en blåblodig prinsessa med sin man, deras tre barn och en gigantisk schäfer. Innanför väggarna i höghuslägenheten försöker familjen hålla en egen värld vid liv, och där vill mamman helst stanna. Den äldste sonen Amadeus sätts i privatskola i stan "för att inte bli knarkare som grannbarnen", som hans mamma säger. Han ska bli bäst i skolan, säger hans våldsamma pappa, som är besatt av tanken att barnen ska klara sig bättre i Sverige än han själv gör. I förorten är Amadeus den snobbige pojken som inte hör hemma och bland överklassbarnen i privatskolan passar han inte heller in utan mobbas hänsynslöst och brutalt. Så småningom möter vi den vuxne Amadeus, som tror att han gjort sig fri från blodsbandens krav. Han har gift sig med kloka och starka Petra, han har bildat en ny, mer harmonisk familj. Men allt han har vunnit sätts på spel när hans bästa vän ber honom hjälpa henne och hennes tjej att skaffa barn. Varken Amadeus nya familj eller hans gamla ser med blida ögon på detta hot mot kärnfamiljen. Blodsbunden är en historia om att aldrig förlora hoppet om en bättre värld. Med stor närvaro och svart humor tar sig Augustin Erba frågor om arv, familj och frihet. Denna gripande berättelse tar avstamp i hans eget liv och de läsare som berörts av hans texter i antologierna Mor, mamma, morsan och Uppdrag pappa kommer att sträckläsa den här romanen.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,46 MB

FILNAMN: Blodsbunden.pdf

ISBN: 9789174295337

FÖRFATTARE: Augustin Erba

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Blodsbunden roman | Stockholms Stadsbibliotek

Blodsbunden hörde till den rekommenderade mellandagsläsningen i Nyhetsmorgons bokpanel. Daniel Sjölins åsikter syns i det här klippet - näst sist av böckerna som rekommenderas. Även SVT Kulturnyheterna pratade om Blodsbunden i ett inslag som handlade om de nya familjebanden.

Roman: Blodsbunden | Kulturdelen

Augustin Erba är författare och journalist. Han har, förutom Snöstorm, skrivit två andra hyllade romaner - Ensamhetens broar om civilkurage och den episka familjekrönikan Blodsbunden. Efter att ha arbetat på Sveriges Radio som producent på Sommar i P1 och som mellanchef på Ekot är han numera redaktör på Dagens Nyheter.

RELATERADE BÖCKER