Minnesfragment

Minnesfragment är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Henry Sjöstrand. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Minnesfragment online.

Rsfoodservice.se Minnesfragment Image

Författaren skriver i prologen till boken: Min vagga stod på översta våningen i ett stort hus strax intill järnvägen i ett litet stationssamhälle i norra Småland. Mina första tydliga minnen bär jag med mig från 4-årsåldern, men tack vare min ringa ålder var jag lyckligt ovetande om det rysliga som hände ute i Europa just då. Andra världskriget hade precis brutit ut, Stalins terror i Sovjetunionen pågick som värst och nazismen hade börjat visa sitt rätta ansikte i Tyskland. Min far byggde ett nytt hus ett par stenkast bort och ansågs därför vara en obotlig optimist. Vi flyttade in i det nya hemmet strax före 9 april 1940, då tyska trupper ockuperade Danmark och så småningom också Norge. Vad jag minns från den tiden är själva flyttningen och de vuxnas huvudskakningar när den hotfulla situationen kom på tal.Mitt minnesflöde är ganska ostrukturerat och saknar klar kronologi den bortre gränsen är som sagt fyraårsåldern och avgränsningen framåt i tiden är början av 50-talet, då jag flyttade till Eksjö för gymnasiestudier. Där slutar barndomen och där börjar ungdomstiden.Minnesanteckningarna här är främst avsedda för mina närmaste i efterkommande led. Måhända är de genom sin lokala anknytning också av intresse för andra läsare. De kan kanske, i bästa fall, förklara och ge perspektiv på ett och annat i min och min familjs livshistoria.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,34 MB

FILNAMN: Minnesfragment.pdf

ISBN: 9789174656718

FÖRFATTARE: Henry Sjöstrand

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Dörrar till främmande rum : minnesfragment - Lars Lönnroth ...

Under de kaotiska åren då jag anade vidden av de minnesfragment som dök upp både i drömmar och i vakenhet. Då ångesten huserade o splittrade mig själv i två - en på ytan fungerande småbarnsmamma och en ångestriden tvååring i mitt inre som vrålade bönade och bad mig lyssna och se. Då behövde jag någon slags bekräftelse, något slags igenkännande.

Minnesfragment av Malmönätter - Sydsvenskan

Minnesfragment I Det förlorade landskapet av Joyce Carol Oates. En författares uppväxt möter vi en Oates som är lite skeptisk till de egna minnena. Hennes memoar består av en rad essäer som tidigare publicerats på annat håll.

RELATERADE BÖCKER