Årets Bild 2013

Årets Bild 2013 är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren none. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Årets Bild 2013 online.

Rsfoodservice.se Årets Bild 2013 Image

Årets Bild är Sveriges största och mest statusladdade fototävling som har arrangerats av Pressfotografernas Klubb (PFK) sedan år 1942.Årets Bild har vuxit sig till nya rekordnivåer de senaste åren, något som understryks av det ökande antalet tävlingsbilder. Uppmärksamheten är stor såväl lokalt som nationellt och det tycker vi är fantastiskt kul även för våra talangfulla fotografer.Tävlingens främsta syfte är att främja bildjournalistik och skickligt utförda yrkesprestationer inom journalistiken. De fotografer som årligen belönas visar prov på stor kunnighet med deras betydelsefulla arbeten. Årets Bild är inte bara en tävling utan även en bro mellan allmänheten och svensk bildjournalism.Juryns sammansättning är unik varje år. Jurymedlemmarna kommer från Danmark, Norge och Sverige och fungerar oberoende av varandra. En moderator, utan rösträtt, är även merverkande för att kunna ge en neutral och fördjupad information om tävlingsbidragen.2013 års tävling av Årets Bild, 71:a i ordningen, ägde rum i Trollhättan den 23 mars 2013 där den eftertraktade vinsten "Årets bild" togs hem av Paul Hansen (Dagens Nyheter). Juryns motivering var: ''Från första titten stod det klart att barnbegravningen i Gaza har de kvaliteter som krävs av Årets Bild. Scenen har en dramatisk skärpa som hämtad från en spelfilm, men innehållet speglar en dokumentär verklighet. Bilden bränner sig fast. Den går inte att skaka av sig''.I samband med tävlingen produceras boken som presenterar de vinnande bidragen och ett urval av samtliga inskickade bidrag.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,86 MB

FILNAMN: Årets Bild 2013.pdf

ISBN: 9789163723810

FÖRFATTARE: none

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Årets bild 2019: Här är alla vinnarbilder i årets tävling ...

Roger Turesson har vunnit Årets bild tre gånger tidigare, och även fått utmärkelsen Årets pressfotograf. Dessutom fick han 2013 ta emot Stora Journalistpriset, för en reportageserie om tiggare i Stockholm. Nordens Fotoskola tar hem flera priser. Av Sveriges tidningar är det Dagens Nyheter som i år sticker ut med flest priser.

Om Årets bild 2013 | Kamera & Bild

28 fotografer är nominerade till Årets bild 2013. En av dem som kommer att få pris är Sydsvenskans Åsa Sjöström. I eftermiddag avslöjas vinnarna.

RELATERADE BÖCKER