Att övertyga mellan raderna : en retorisk studie om underförståddheter i modern politisk argumentation

Att övertyga mellan raderna : en retorisk studie om underförståddheter i modern politisk argumentation-boken skrevs 2001-09-01 av författaren Anders Sigrell. Du kan läsa Att övertyga mellan raderna : en retorisk studie om underförståddheter i modern politisk argumentation-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Anders Sigrell.

Rsfoodservice.se Att övertyga mellan raderna : en retorisk studie om underförståddheter i modern politisk argumentation Image

"När vi låter oss övertygas av andra eller själva lyckas övertyga sker det inte alltid tydligt och rationellt. Ofta är argumenten dolda mellan raderna." Det är denna förtäckta retorik som är fokus för Anders Sigrells undersökning av språkets verktyg och fällor: hur effektiv är egentligen dold argumentation, går det att ställa upp en etisk norm för kommunikation? Boken tar retoriken på allvar som en sökande och problemlösande kunskap: en kunskap som griper in i grundläggande frågor om demokrati, vardagligt sunt förnuft och det komplicerade sambandet mellan vår omgivande verklighet och det språk vi är hänvisade till för att förhålla oss till denna verklighet. Retoriken handlar med Aristoteles ord om "det som kan vara på annat sätt" - och om hur vi väljer, förstår och handlar i en värld utan entydiga moraliska eller praktiska facitlistor.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,76 MB

FILNAMN: Att övertyga mellan raderna : en retorisk studie om underförståddheter i modern politisk argumentation.pdf

ISBN: 9789197407809

FÖRFATTARE: Anders Sigrell

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Retorik och lärande av Anders Sigrell - LitteraturMagazinet

att göra med "mänsklig värdighet" och "jämlikhet". Det är dessa värden som påverkar individer i 16 Sigrell, Anders, Att övertyga mellan raderna: en retorisk studie om underförståddheter i modern politisk argumentation, 2., rev. utg., Rhetor, Åstorp, 2001. s. 42 17 Sigrell, Anders, 2001. s. 62 7

Delade meningar : retorisk flertydighet och den ...

Den 18 september 1999 disputerade Anders Sigrell i Umeå på avhandlingen Att övertyga mellan raderna - En retorisk studie om underförstådda inslag i modern politisk argumentation. Tillsammans med opponenten, José Luis Ramírez, blev disputationen en tre timmar lång dialog om retorikens väsen, logikens möjlighet och språkets underförstådda funktioner.

RELATERADE BÖCKER