Märtas öde

Märtas öde-boken skrevs 2014-10-07 av författaren Daisy Sjölin. Du kan läsa Märtas öde-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Daisy Sjölin.

Rsfoodservice.se Märtas öde Image

Som nybliven pensionär gick jag en kurs om släktforskning och då jag hittade och förstod min farmor Märtas livssituation blev jag väldigt gripen. Jag, som bara hört onda saker om henne, kände att jag på något sätt måste berätta hennes historia. Kvinnors ställning var helt annorlunda då hon var ung, ingen rösträtt hade man och inte var man myndig. Var man, som jag tror Märta var, naiv, så kunde man lätt bli utnyttjad av männen. Kanske hon också njöt av sin sexualitet och det fick hon betala för. Att släktforska kan ge både goda och mindre goda kunskaper om tidigare generationer, vilket man måste acceptera. Det roliga är, att man hittar många för en själv, tidigare okända släktingar.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,66 MB

FILNAMN: Märtas öde.pdf

ISBN: 9789163727948

FÖRFATTARE: Daisy Sjölin

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Märtas öde (Häftad, 2014) • Se pris (3 butiker) hos ...

Vad känner du inför Märtas öde? - Jag känner nog mest en väldigt stor ömhet. Tänk att vi bodde i samma stad och jag ingenting visste. Jag skulle ha velat träffa henne, krama om henne. Visa att det fanns de som tyckte om henne. Min far var nog besviken på henne men jag tror hon gjorde så gott hon kunde.

Ebba Witt-Brattström om Märta Tikkanens nya brevbiografi

Märtas hus maj 2013, vitmålad ribbad träpanel med mörkare knutar och fönsterfoder, lertegel på taket. Huset har precis sålts. En lekstuga skymtar till höger. Den har helt släta masonitefasader, en öppen veranda och pulpettak. ... Inte så öde 6 månader sedan

RELATERADE BÖCKER