Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur och kultur

Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur och kultur-boken skrevs 2015-11-14 av författaren none. Du kan läsa Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur och kultur-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren none.

Rsfoodservice.se Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur och kultur Image

I denna vackra jubileumsbok har Falkenbergs Kultur- och Hembygdsförening samlat berättelser från staden vid Ätran förr och nu. Läs om Falkenbergs flora, järnvägshistoria, skola och industri. Vi får veta hur stadsborna levde på 1600-talet, vad musiklivet kunde erbjuda i 1900-talets början och vilka som vilar i de sju brittiska flygargravarna på Skogskyrkogården. Berättelsen om sjömannen och farmaren Gustaf Löfgren, omsjungen av Evert Taube i "Himlajord", skildrar ett långt och omväxlande levnadsöde. Detta och mycket mer ryms i jubileumsboken som utges med anledning av att föreningen verkat i 70 år.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,95 MB

FILNAMN: Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur och kultur.pdf

ISBN: 9789186709556

FÖRFATTARE: none

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur ...

2015, Inbunden. Köp boken Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur och kultur hos oss!

Staden vid Ätran - Glimtar ur Falkenbergs historia, natur ...

Blåkullafärder och våldsamma svärmödrar. Episoder och livsöden från 1600-talets Halland . Av Andreas Karlsson och Anna Karlsson . Följ med den åldrade Elin Ambjörnsdotter på en svindlande resa till häxsabbaten på Blåkulla. Lyssna till hennes vittnes-mål om hur det festades på smör och öl när djävulen höll gästabud.

RELATERADE BÖCKER