Den ofärdiga vetenskapen

Vill du läsa Den ofärdiga vetenskapen pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Isak Hyltén-Cavallius. Att läsa Den ofärdiga vetenskapen online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Den ofärdiga vetenskapen Image

En brist på konsensus i litteraturvetenskapen, gällande såväl det litterära forskningsobjektets grundläggande egenskaper som vilka teorier och metoder för att studera detta objekt som är mest giltiga, har varit påtaglig sedan 1960-talet. Det är även allmänt bekant att denna brist ligger till grund för vad som har kallats en epistemologisk "kris" inom ämnet. Isak Hyltén-Cavallius avhandling, Den ofärdiga vetenskapen, undersöker möjligheten att betrakta den epistemologiska krisens inre motsättningar som ett produktivt villkor för en särpräglad form av kunskap, vilken är specifik för förståelsen av människan och hennes objekt som stadda i vardande. För detta ändamål vänder han sig till den kritiska hermeneutiken och främst så som den kommer till uttryck i Paul Ricoeurs La Métaphore vive.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,62 MB

FILNAMN: Den ofärdiga vetenskapen.pdf

ISBN: 9789188899002

FÖRFATTARE: Isak Hyltén-Cavallius

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Inställd litteraturafton: Ordkonst och vinkonst 23 mars

Litteraturforskare, Lunds universitet, författare till Den ofärdiga vetenskapen (2018) Johan Stenström Litteraturforskare, Lunds universitet, författare till Ordet och vinet. Vinets roll i svensk litteratur (2019) Anders Mortensen Moderator, LLS. Måndag 23 mars, kl. 19:00 Språk- och litteraturcentrums foajé, Lund Medlemskap i LLS 2020:

Allt om Isak Hyltén-Cavallius - Böcker, bilder och kuriosa.

Isak Hyltén-Cavallius, Den ofärdiga vetenskapen: Om krisen i svensk litteraturforskning och litteraturtolkningens villkor. Tidskrift för litteraturvetenskap, vol. 49: 1, ...

RELATERADE BÖCKER