Mordet på Gustav III

Mordet på Gustav III är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Harrison Dick. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Mordet på Gustav III online.

Rsfoodservice.se Mordet på Gustav III Image

På kvällen den 16 mars 1792 träffas Sveriges konung Gustav III av ett skott i ryggen. Mannen som håller i pistolen är Jacob Johan Anckarström, men han är långtifrån ensam. Vid hans sida finns en hel sammansvärjning av adelsmän som under flera år känt ett växande missnöje med kungens politik. Historikern Dick Harrison skildrar dramat på Operan i Stockholm liksom attentatets för- och efterspel. Han berättar om den enväldige regenten Gustav III, om upprorsmakaren Anckarström och om de andra personerna i det blodiga dramats centrum och periferi.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,29 MB

FILNAMN: Mordet på Gustav III.pdf

ISBN: 9789177892151

FÖRFATTARE: Harrison Dick

LADDA NER
LÄSA ONLINE

GW: Så gick mordet på kungen till | Nyheter | Expressen

Här tar sig kriminologiprofessor Leif GW Persson in på en maskeradbal - för att återskapa mordet på Gustav III, som sköts på kungliga operan år 1792. - Det finns likheter med Palmemordet, säger professorn, som till skillnad mot sin programledarkollega Camilla Kvartoft vägrade klä ut sig i kvällens program.

Mordet på Gustav III - YouTube

Mordet på Gustav III Linghed Fyrfemsex. Loading... Unsubscribe from Linghed Fyrfemsex? ... Gustav III och Operan - Duration: 5:11. Kungliga Operan 5,415 views. 5:11.

RELATERADE BÖCKER