Pojken med de stora ögonen : Stanley Kubrick och hans filmer

Pojken med de stora ögonen : Stanley Kubrick och hans filmer är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Jörgen Ovesen. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Pojken med de stora ögonen : Stanley Kubrick och hans filmer online.

Rsfoodservice.se Pojken med de stora ögonen : Stanley Kubrick och hans filmer Image

Få filmregissörer har varit så inflytelserika som Stanley Kubrick. Med filmer som Dr. Strangelove, A Clockwork Orange och The Shining har han för evigt skrivit in sig i filmhistorien filmerna har närmast blivit ikoner och en del av vårt kollektiva medvetande. Hans filmer bär alla hans omisskännliga avtryck, Kubrick lånar oss sina ögon och låter oss se in i hans unika bildvärld. Men vad är det egentligen som gör en Kubrickfilm? Pojken med de stora ögonen djupdyker ner i Kubricks säregna filmiska uttryck, och ger läsaren nya perspektiv på de kultförklarade filmerna. Läsaren guidas runt bland allt från det filosofiska tankegodset och filmtekniska detaljer till udda konspiratoriska tolkningar och hemliga budskap. Boken är den första på svenska om Kubrick och hans verk, skriven som en kritisk hyllning till en av vår tids mest egensinniga och banbrytande regissörer.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,24 MB

FILNAMN: Pojken med de stora ögonen : Stanley Kubrick och hans filmer.pdf

ISBN: 9789187935381

FÖRFATTARE: Jörgen Ovesen

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Jörgen Ovesen: Pojken med de stora ögonen | FILMITCH

Stanley Kubrick (1928-1999; tretton filmer) Ovesen, Jörgen: Pojken med de stora ögonen. Stanley Kubrick och hans filmer. Ovesen ä...

Jörgen Ovesen: Pojken med de stora ögonen | FILMITCH

Den svenske filmkritikern Jörgen Ovesen imponerar med skarpsinnig undersökning av Stanley Kubrick.

RELATERADE BÖCKER