Boken om Haddebo

Vill du läsa Boken om Haddebo pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Per Hemberg. Att läsa Boken om Haddebo online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Boken om Haddebo Image

En karolinergård har återuppstått. Den liknar inte bara sin föregångare utan är byggd på samma sätt: Gammalt timmer har använts. Det har knutats, drevats och dymlats. Tak, golv och paneler, har handhyvlats och spikats med smidda spikar. Innerväggar har lerstrukits och limfärgats. Förstugan har illusionsmålats med marmorräcke och sköna utblickar. För en byggnadsvårdare är det en fröjd utan like att se det återuppståndna Haddebo. Det är också en stor glädje att få bekräftat att det går att bygga på traditionellt sätt och att det blir både vackrare, nyttigare och hållbarare. Per Hemberg, född 1950. Sedan 32 år distriktsläkare i Pålsboda. Tidigare utgivit boken Ett läkardistrikt berättar om gångna tiders sjukvård i Boo och Svennevads socknar. Delförfattare till boken Vårt byggda kulturarv i serien Från bergslag och bondebygd (Örebro Läns Museum 2000)

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,99 MB

FILNAMN: Boken om Haddebo.pdf

ISBN: 9789186939151

FÖRFATTARE: Per Hemberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Per Hemberg - Böcker | Bokus bokhandel

Boken om Haddebo av Per Hemberg Kartonnage, Svenska, 2012-02-01 (1 röst) 289. Köp. Skickas inom 1-3 vardagar. En karolinergård har återuppstått. Den liknar inte bara sin föregångare utan är byggd på samma sätt ...

Bruksbibliografi: H - Jernkontoret

LIBRIS titelinformation: Haddebo bruks historia 1658-1860 / av Anders Persson.

RELATERADE BÖCKER