Mytologi

Mytologi-boken skrevs 2011-09-28 av författaren Tage Danielsson. Du kan läsa Mytologi-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Tage Danielsson.

Rsfoodservice.se Mytologi Image

Sålunda skrev Uno Myggan Ericson i sitt Nöjeslexikon om Tage Danielsson: "Han var en moralisk skämtare. Eller en skämtsam moralist. Eller en humanistisk humorist. Eller en humoristisk humanist. När han promoverades till hedersdoktor vid Lindköpings universitet 1980 höll han ett versifierat försvar för den hårt trängde humanisten i ett teknokratiskt samhälle. Det var effektivt, icke minst med tanke på att det unga universitetet i hans hemstad var mycket teknologiskt lagt. Han uppmanade i väntan på en lösning att en tallrik gröt åtminstone kunde sättas ut på farstukvisten till humanisten. (Om jag nu vågar sätta hans vers på prosa?) Typiskt nog för denne typ bland typer utmynnade hans doktorsdikt, hans humanifest, i en Summary in English, som var en Summary of Himself: "You man - be human!" Speltid: 4 timmar. Med förord av Hans Alfredsson.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,18 MB

FILNAMN: Mytologi.pdf

ISBN: 9789186023164

FÖRFATTARE: Tage Danielsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Mytologi från olika kulturer

Här samlar vi alla artiklar om Mytologi. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Harrisons historia, Bokhösten 2017 och Scenvår 2018. Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Mytologi är: Historia, Religion, Litteratur och Fantasy.

Den nordiska mytologins världar och väsen | Historiska Museet

mytologi. läran om myter och mytbildning; mytforskning; samling myter från en viss kultur 1872: Öfversigt af nordiska mytologien för elementarläroverken, Daniel Anton Sundén: För att förstå ett folks mytologi bör man känna folkets eget lif, ty gudarnes lif är en återspegling af naturens och folkens lif.

RELATERADE BÖCKER