Vetenskapsteori för sanningssökare

Vetenskapsteori för sanningssökare är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Johannes Persson,Nils-Eric Sahlin. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Vetenskapsteori för sanningssökare online.

Rsfoodservice.se Vetenskapsteori för sanningssökare Image

Bertrand Russell har sagt att vår värld styrs av de okunniga och inbilska snarare än de kunniga och eftertänksamma. Det är lättare att sprida villfarelse än att sträva efter sanningen i vardagen såväl som i vetenskapen. Detta är en bok om vetenskap, filosofi och moral. En bok om mål och metoder. En vetenskapsteori för sanningssökare. Oavsett om vi studerar universums minsta beståndsdelar eller ägnar oss åt vårdforskning är det vår skyldighet som forskare att vara sokratiska. Vi har en moralisk förpliktelse att sträva efter klarhet och att vara medvetna om våra tankars felbarhet, och inte minst måste vi vara ärliga vad gäller vår kunskaps brister. Vår uppgift som forskare är att söka sanningen och därigenom förhoppningsvis skapa ordning och mening i en annars milt kaotisk tillvaro.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,94 MB

FILNAMN: Vetenskapsteori för sanningssökare.pdf

ISBN: 9789186061869

FÖRFATTARE: Johannes Persson,Nils-Eric Sahlin

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Vetenskapsteori för sanningssökare - Lunds universitet

För den bästa upplevelsen av vår webbsida behöver du installera en ny webbläsare, t ex någon av följande: Chrome, Safari, Firefox, Edge eller Opera. ... Vetenskapsteori för sanningssökare. Johannes Persson ...

Vetenskapsteori för sanningssökare - Johannes Persson ...

T1 - Vetenskapsteori för sanningssökare. AU - Persson, Johannes. AU - Sahlin, Nils-Eric. N1 - Vårdalstiftelsen har varit huvudsaklig finansiär av bokprojektet. Kungliga Vitterhetsakademien har gett tryckningsbidrag The information about affiliations in this record was updated in December 2015.

RELATERADE BÖCKER